08:03 19.04.2018

У Києві відбудуться заходи до Дня пам'яті і примирення та 73 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

2 хв читати
У Києві відбудуться заходи до Дня пам'яті і примирення та 73 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У Київській міській державній адміністрації затвердили план проведення заходів, присвячених святкуванню Дня пам'яті і примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"З метою вшанування подвигу переможців старшого покоління, увічнення пам'яті жертв Другої світової війни, а також консолідації суспільства і утвердження ідеалів миру, Київ відзначатиме День пам'яті і примирення, та сімдесят третьої річници перемоги над нацизмом у Другій світовій війні", - повідомили в прес- службі КМДА.

9 травня відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави. Крім того, з 11:00 до 17:00 в Національному музеї історії України у Другій світовій війні продовжаться урочистості "Пам'ятаємо - Перемагаємо".

В рамках урочистостей відбудеться концертна програма Київського академічного муніципального духового оркестру, поминальний реквієм, молебень за мир в Україні, церемонія покладання гірлянди Військової Слави до скульптурної композиції "Форсування Дніпра" і концертно-тематична програма.

3 травня запланована святкова зустріч керівництва столиці з учасниками бойових дій Другої світової війни, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці.

8 травня з 12:00 до 18:00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку проходитиме мистецька програма "Років ніколи пам'яті не стерти" за участю майстрів мистецтв, художніх аматорських і ветеранських самодіяльних колективів. Також 8 травня з 12.00 до 13.00 в Музеї окупації (філія Музею історії м.Київ) відбудеться кінолекторій «Битва за Дніпро і визволення Києва".

Крім того, з 30 квітня до 1 травня в парку "Березовий гай" відбудеться патріотичний зліт "День Героя".

У відомстві зазначили, що протягом травня в центральних бібліотеках столиці триватиме цикл тематичних заходів: акції вшанування ветеранів, вечори пам'яті, виставки-спогади, дискусії-роздуми. У деяких кінотеатрах столиці відбудеться перегляд документальних фільмів про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, а також тематичних художніх фільмів "Немає невідомих героїв" і "Дніпровська балада".

У Державному архіві Києва в травні відкриється виставка архівних документів до Дня пам'яті.

У навчальних закладах і установах освіти триватимуть просвітницькі заходи, творчі проекти, конференції, засідання за круглим столом, години і марші пам'яті, творчі мистецькі заходи, книжкові експозиції, виставки малюнків та кінопокази.

У КМДА додали, що на час проведення загальноміських заходів буде забезпечена охорона громадського порядку і чергування бригад швидкої (екстреної) медичної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА