19:12 02.04.2018

Правоохоронці через нерестову заборону почали операцію "Нерест"

2 хв читати
Правоохоронці через нерестову заборону почали операцію "Нерест"

Правоохоронці України почали відпрацьовувати заходи у рамках операції "Нерест", повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Київській області.

"Нерестова заборона триватиме до 9 червня. Закликаємо громадян бути відповідальними і дотримуватися певних правил рибальства під час нересту. У разі їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність", - йдеться в оприлюдненому в понеділок на сторінці обласного главку поліції в соцмережі Facebook повідомленні.

У поліції наголошують, що нерест - особливий період у процесі відтворення риб: "Пам'ятайте, що оберігаючи цінні види риби, що водиться в наших водоймах, ми множимо її запаси!"

У відомстві зазначили, що правоохоронці щороку в весняно-літній період проводять профілактичні заходи, спрямовані на запобігання правопорушень на водних об'єктах у період нерестової заборони.

"Про факти незаконного рибного промислу повідомляйте на спецлінію поліції Київщини "102", - закликали в ГУ Нацполіції в області.

Водночас у Держрибагенстві уточнюють, що нерестова заборона стартувала в 21 області України. "Лише у Миколаївській області заборона розпочнеться з 5 квітня, у Чернігівській - 6 квітня. У Закарпатській області вона стартувала ще 31 березня. Терміни заборони залежать від областей і водойм. З детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/ 2pXb7N2", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок на сторінці Держрибагентства в соцмережі Facebook.

Також в інформації зазначається, що з 1 квітня в 15 областях України встановлено заборону на вилов раків.

"Суворо закликаю дотримуватися введеної заборони під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів і підтримці постійних запасів риби. Кожен рибалка має починати з себе - не порушувати правил рибальства, а також інформувати про виявлені порушення", - зазначив керівник Держрибагентства Ярослав Бєлов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА