07:37 01.04.2018

США заблокували проект заяви РБ ООН щодо ситуації в секторі Газа

2 хв читати
США заблокували проект заяви РБ ООН щодо ситуації в секторі Газа

Сполучені Штати в суботу заблокували запропонований Кувейтом проект заяви Ради безпеки ООН щодо ситуації в секторі Газа, повідомило "Інтерфаксу" джерело в штаб-квартирі ООН.

У проекті документа, наявному в розпорядженні агентства, зокрема, йдеться, що РБ ООН "висловлює глибоку стурбованість ситуацією на кордоні з сектором Газа", а також загибеллю невинних палестинців".

Проект заяви закликає всі сторони до стриманості і підкреслює: "Члени РБ ООН закликають до проведення незалежного та прозорого розслідування інцидентів і продовжують закликати до дотримання міжнародних законів про права людини, включаючи захист цивільного населення".

Як повідомило джерело "Інтерфаксу", проект заяви був поширений серед членів РБ ООН в п'ятницю, проте американська сторона після ознайомлення з ним повідомила, що відмовляється його прийняти. Про причини відмови поки не повідомлялося.

На проведеному напередодні засіданні РБ ООН по ситуації в секторі Газа представник США заявив, що вони "глибоко засмучені загибеллю людей".

"Вважаємо, що потрібно зробити все для розрядки напруженості і недопущення нових сутичок", - сказав він.

Як повідомлялося, минулої п'ятниці в результаті зіткнень між військовослужбовцями армії оборони Ізраїлю і палестинськими демонстрантами загинули 16 осіб, понад 1,4 тис. людей отримали поранення.

Глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас оголосив 31 березня національну жалобу за загиблими в п'ятничних демонстраціях.

У п'ятницю палестинці масовими демонстраціями відзначали День захисту землі, 42-гу річницю заворушень, пов'язаних з конфіскацією Ізраїлем арабських земель. В цьому році, згідно з оцінками ізраїльських військових, в демонстраціях взяли участь близько 30 тис. чоловік.

Ізраїльські військовослужбовці застосували бойову зброю і сльозогінний газ, щоб не дозволити палестинцям перетинати прикордонні укріплення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА