20:16 31.03.2018

ЄС вимагає розслідувати збройні дії ізраїльтян в Газі

2 хв читати
ЄС вимагає розслідувати збройні дії ізраїльтян в Газі

В Євросоюзі сумують щодо загибелі людей в п'ятницю в Секторі Газа і чекають прозорого розслідування застосування боєприпасів проти маніфестантів, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Учора, щонайменше, 16 палестинців були вбиті ізраїльськими силами безпеки, які використовували бойові боєприпаси під час зіткнень і демонстрацій в Газі біля кордону з Ізраїлем. Сотні людей також отримали поранення під час демонстрації десятків тисяч в Газі поблизу прикордонного загородження", - йдеться в заяві Ф.Могеріні, поширеній в Брюсселі в суботу.

"ЄС сумує про загибель людей. Наші думки звернені до сімей жертв. Використання бойових боєприпасів особливо повинно стати частиною незалежного і прозорого розслідування. Хоча Ізраїль має право захищати свої кордони, застосування сили має бути пропорційним в будь-який час", - підкреслила високий представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки і оборони.

В її заяві вказується на те, що "свобода вираження думок і свобода зібрань є основоположними правами, яких слід дотримуватися".

За словами Ф.Могеріні, дуже важливо негайно повернутися до спокою. "Всі, кого це стосується, повинні проявляти стриманість і уникати подальшої насильницької ескалації і будь-яких дій, які могли б наражати цивільних осіб під небезпеку", - зазначила глава європейської дипломатії.

Вона від імені ЄС закликала припинити блокування Гази і повністю відкрити пункти перетину кордону при дотриманні "законних міркувань безпеки Ізраїлю".

ЄС також знову закликав палестинську сторону активізувати зусилля для того, щоб палестинська адміністрація могла повністю контролювати Газу.

"Політичне рішення для Гази і термінове відновлення мирних переговорів задля вирішення (конфлікту - ІФ) через співіснування двох держав - єдиний спосіб для палестинців і ізраїльтян жити пліч-о-пліч у мирі та безпеці", - заявила Ф.Могеріні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА