21:04 29.03.2018

"Нацкорпус" планує провести 3 квітня в Києві акцію з вимогою відставки глави Миколаївської ОДА Савченко

3 хв читати
"Нацкорпус" планує провести 3 квітня в Києві акцію з вимогою відставки глави Миколаївської ОДА Савченко

Партія "Національний корпус" і об'єднані націоналістичні сили мають намір провести 3 квітня в Києві акцію з вимогою відставки голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченко.

У заяві "Національного корпусу", опублікованому на сайті партії в четвер, наголошується, що 29 березня націоналістам вдалося потрапити до сесійної зали Миколаївської обласної ради та переконати частину місцевих депутатів підписати звернення до керівництва облради з вимогою висловити недовіру голові ОДА.

Разом з тим в "Нацкорпусі" відзначають, що глава Миколаївської облради прийняв рішення закрити сесію і перенести питання про недовіру О.Савченко на кілька тижнів, але це "лише ненадовго відтермінувало неминуче".

"Савченко буде відправлений у відставку, а потім постане перед судом, як того і вимагає "Національний корпус" разом з громадою Миколаївщини або за допомогою наступної позачергової сесії, або ж без неї", - сказано в заяві.

У партії зазначають, що під час проведення акції націоналістичних сил в Миколаївській облраді сам О.Савченко знаходився в Києві "ближче до столичних покровителів".

"" Національний корпус" не зупиниться на досягнутому і доб'ється звільнення Олексія Савченко. Вже 3 квітня об'єднані націоналістичні сили при народній підтримці вийдуть в Києві на масштабну акцію, одниєю з ключових вимог якої буде звільнення Савченко", - сказано в заяві партії.

Раніше цього дня близько 50 активістів "Національного корпусу" та інших націоналістичних організацій прийшли на засідання Миколаївської обласної ради та зажадали від депутатів винести на голосування питання про тимчасове відсторонення голови облдержадміністрації О.Савченко з посади на час слідства за фактом самогубства героя-льотчика, екс -директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Владислава Волошина.

З аналогічною вимогою виступили представники партій "Рух Нових сил", ВО "Свобода" і "ДемАльянс".

Перший заступник голови облради Іван Кухта також заявив, що він виступає за відставку О.Савченко. Перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В'ячеслав Бонь, у свою чергу, запропонував почекати, коли закінчиться слідство. Глава партії "Наш край" Юрій Кормишкін висловив солідарність з позицією В.Боня, а депутат від фракції "Відродження" Геннадій Рубский сказав, що хоче "подивитися Савченко в очі" і вислухати звіт, а потім приймати рішення. Багато депутатів вказують на тиск з боку активістів і вимагають спочатку заслухати звіт О.Савченко, а потім приймати рішення.

Як повідомлялося, 18 березня в Миколаєві у власній квартирі покінчив життя самогубством 29-річний в.о. директора Миколаївського аеропорту, льотчик-герой В.Волошин. Він був терміново госпіталізований, але в лікарні швидкої медичної допомоги помер від отриманих поранень. За попередніми даними, постріл був зроблений з бойового пістолета ПМ без номерних знаків. "За свідченнями родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри", - повідомили в поліції.

Розслідується кримінальне виробництво за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Слідчі розглядають п'ять версій у справі про загибель В.Волошина: самогубство в стані душевного хвилювання; самогубство, вчинене у зв'язку з професійною діяльністю на посаді в.о. директора; самогубство через взаємини в сім'ї; самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби в ЗСУ, нещасний випадок при поводженні з вогнепальною зброєю. Проводяться експертизи.

У ЗМІ було оприлюднено листування В.Волошина, в якому йдеться про тиск на нього з боку О.Савченко, про бажання покинути аеропорт і про те, що останнім часом його не залишають суїцидальні думки. Однак О.Савченко спростував це і заявив, що чекає офіційної позиції від компетентних органів.

З 5 березня він перебуває у плановій відпустці, під час якого проходить лікування, але перервав його для надання свідчень у кримінальній справі про самогубство В.Волошина, при цьому заявив, що не виконуватиме посадові обов'язки протягом ще мінімум трьох тижнів.

За словами керівника обладміністрації, незадовго до відпустки він спілкувався з В.Волошиним і той не повідомляв йому ні про які обставини, що могли б привести його до рішення звести рахунки з життям. Він також заявляє, що на В.Волошина не чинилося ніякого тиску, оскільки той не зробив нічого, що могло б дискредитувати його роботу.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА