16:31 23.03.2018

ЄСПЛ ухвалить рішення за скаргою екс-голови податкової в Харківській області Денисюка до кінця 2018 року

3 хв читати
ЄСПЛ ухвалить рішення за скаргою екс-голови податкової в Харківській області Денисюка до кінця 2018 року

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відніс до пріоритетних скаргу екс-голови Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка, підозрюваного у справі про "податкові майданчики".

"Європейський суд з прав людини визначив пріоритет під час розгляду скарги Денисюка. Це означає, що її буде розглянуто в найкоротші для Європейського суду терміни - протягом року, не більше. Думаю, до кінця 2018 року ми отримаємо якесь рішення", - сказав адвокат С.Денисюка Олексій Стовба кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що скаргу подано на порушення ст. 3 Європейської конвенції з прав людини (заборона катувань).

"Головний акцент було зроблено на тому, що Денисюк перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, в якому, за законом, людина не може перебувати більше ніж три доби. З огляду на це йому не може бути надано необхідну медичну допомогу, яка має бути надана за висновком експертизи (у С.Денисюка діагностовано ішемічну хворобу серця, стенокардію, гіпертонію, хронічний бронхіт, трахеобронхіальну дистонію - ІФ)", - розповів О.Стовба.

За його словами, в скарзі його підзахисний зазначає, що був затриманий і перебуває під вартою "без жодних доказів його провини".

Говорячи про терміни передачі до суду справи про "податкові ями", О.Стовба спрогнозував, що це станеться не раніше ніж за кілька місяців.

"Оголошено про закінчення досудового слідства. 28 березня нам пред'являть усі матеріали, які вони зібрали. Коли ми з усім ознайомимося, подамо клопотання, лише після цього справу буде передано. У справі велика кількість обвинувачених, у кожного кілька адвокатів, загальна кількість томів сягає тисячі. Я думаю, що це ще кілька місяців. До передачі справи до суду ще досить далеко", - сказав О.Стовба.

Як зазначено на сайті ЄСПЛ, за скаргою С.Денисюка розпочато комунікацію з урядом України.

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року правоохоронці здійснили в 15 областях України операцію стосовно колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів, причетних до організації функціонування так званих податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком. Було затримано 23 представників податкових адміністрацій в областях.

25 травня 2017 року Печерський районний суд м. Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу затриманому фігуранту справи про податкові майданчики - екс-голові ДПА в Харківській області С.Денисюку у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 100 млн 320 грн.

С.Денисюку інкримінують, що він у період із липня по грудень 2011 року, будучи головою ДПА в Харківській області, у складі створеної та організованої Віктором Януковичем злочинної організації брав участь у реалізації незаконної схеми з мінімізації податкових зобов'язань шляхом безпідставного декларування "програмними" підприємствами - т. зв. податковими ямами податкових зобов'язань щодо ПДВ, які призвели до незаконного використання податкового кредиту. Внаслідок ненадходження податків збитки держави, за даними слідства, сягнули понад 308 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА