21:42 22.03.2018

Європарламент чекає пояснень Цукерберга з використання Facebook персональних даних

2 хв читати
Європарламент чекає пояснень Цукерберга з використання Facebook персональних даних

Засновник Facebook Марк Цукерберг запрошений до Європарламенту, повідомив голова Європейського парламенту Антоніо Таяні після свого виступу на саміті ЄС у четвер в Брюсселі.

"Щоб він міг дати пояснення з приводу того, що сталося. І особливо, щоб він нам сказав, що планує зробити для запобігання використання даних, що знаходяться в розпорядженні Facebook таким чином, при якому не поважається воля користувачів", - сказав А.Таяні на прес- конференції.

Відповідаючи на питання, він уточнив, що запрошення було направлено 20 березня ввечері. "Ми дали деякий час пану Цукербергу, щоб відповісти нам", - додав глава Європарламенту.

"Я думаю, для нього було б серйозною помилкою вважати, що дебати з Європейським парламентом не важливі. Все ж Європейський союз є дуже важливим, регламентованим ринком для Facebook. І я думаю, що важливо, щоб пан Цукерберг з'явився перед Європейським парламентом з метою порозумітися. І, принаймні, пояснити цю справу", - відповів А.Таяні на питання про можливу відмову М.Цукерберга прийняти це запрошення.

За словами голови Європарламенту, в ЄС хочуть знати, чи не використовувалися ці дані під час президентських виборів в США і під час референдуму з Brexit у Великій Британії, щоб вплинути на наміри громадян голосувати тим або іншим чином.

"Якщо так, то це було б дуже поганою новиною", - підкреслив А.Таяні.

При цьому він заявив, що залишається оптимістом, і повідомив, що Європарламент нагадав Конгресу США, що ЄС є першим ринком для Facebook. Тому важливо, щоб глава компанії прибув до Європи для пояснень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА