12:49 20.03.2018

Головна військова прокуратура завершила розслідування щодо "податкових майданчиків" Клименка

2 хв читати
Головна військова прокуратура завершила розслідування щодо "податкових майданчиків" Клименка

 Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про закінчення розслідування в виробництві "податкових майданчиків" екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

"Ми це зробили!... Мої підлеглі вперше в сучасній історії України розслідували велику економічне справу про злочинну організацію до логічного і законного кінця", - написав А.Матіос на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук і опублікував документ про закінчення слідства з розслідування у виробництві "податкових майданчиків".

В оприлюдненому ним документі наголошується, що Головна військова прокуратура закінчила розслідування кримінальної справи про "податкові майданчики" щодо злочинної організації підозрюваного Клименко та інших 52 підозрюваних чиновників колишнього Міністерства доходів і зборів України "14 березня 2018 року.

В інформації зазначається, що кримінальне провадження складається з "сотень томів". З 52 підозрюваних, яким оголошено про підозру за ч.1 ст. 225, ч.4 ст.28, ч.2 ст.364, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України, 25 - в розшуку, а захист підозрюваних наразі здійснюють 96 адвокатів.

"Загальна сума встановлених слідством збитків становила понад 104млрд грн. Загальна сума внесених підозрюваними застав становила понад 74млн грн. Під час слідства укладені 2 угоди про визнання підозрюваними винуватості, якими за угодами відшкодовано збитків 26млн грн. З метою забезпечення відшкодування збитків державі слідством і судом заарештовано майно підозрюваних на суму 6,9млрд грн, в тому числі: 40 будинків, 117 квартир, 95 земельних ділянок, 137 нежитлових приміщень, 162 авто 1000 вагонів, корпоративні права номінальною вартістю коло 400 млн грн, 194 рахунки", - йдеться в опублікованому ним документі.

Крім цього, під час обшуків було вилучено грошові кошти підозрюваних в сумі $4,4млн, 9,8млн грн, EUR7,2тис., ще $5млн - арештовані на рахунках підозрюваних.

"Слідство Головної військової прокуратури завдяки тісній співпраці з Департаментом захисту економіки Національної поліції МВС менш ніж за 10 місяців законно зібрало численні докази існування і функціонування злочинної організації під керівництвом Клименка з високопоставлених чиновників Міністерства доходів і зборів", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА