16:29 16.03.2018

У зв'язку з погіршенням погоди в Україні 17-19 березня затверджено план реагування на надзвичайні ситуації

2 хв читати
У зв'язку з погіршенням погоди в Україні 17-19 березня затверджено план реагування на надзвичайні ситуації

 Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила план реагування на надзвичайні ситуації у зв'язку з погіршенням погодних умов в Україні з 17 до 19 березня.

"Два циклони, які насуваються на територію України (з 17 до 19 березня) несуть з собою сильні дощі, снігопади, хуртовини, снігові замети та можуть призвести до ускладнення транспортного сполучення на автошляхах і на лініях електропередач і порушення в системі життєзабезпечення", - сказав глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін під час засідання держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у п'ятницю в Києві.

У зв'язку з прогнозами, ДСНС констатувала необхідність для органів державної влади такі завдання: для Державного агентства автомобільних доріг - організувати штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечити моніторинг ситуації на автошляхах та забезпечити безперебійний рух транспорту, а також забезпечити передислокацію техніки до найскладніших регіонів.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості України доручено забезпечити безперебійне функціонування систем електропостачання органів влади, потенційно небезпечних об'єктів і населених пунктів, а у разі аварій, насамперед забезпечувати відновлення об'єктів життєзабезпечення, лікарень і установ освіти.

Керівникам місцевих органів влади доручено забезпечити на місцях роботу штабів, постійно моніторити ситуацію і забезпечити готовність технічних засобів до оперативного реагування на ситуацію.

Крім того, всі органи мають розпочати роботу із організації превентивних заходів, зокрема щодо недопущення підтоплення доріг.

У свою чергу ДСНС розробила план протидії паводкам та сходження льоду.

Як повідомлялося, в результаті впливу двох активних південно-західних циклонів в Україні з суботи, 17 березня, до понеділка, 19 березня, включно очікуються складні погодні умови - зниження температури, рясні опади, посилення вітру, ожеледиця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА