18:56 07.03.2018

Поліція проведе службову перевірку щодо подій біля ВР 3 березня, якщо прокуратура визнає це необхідним

2 хв читати
Поліція проведе службову перевірку щодо подій біля ВР 3 березня, якщо прокуратура визнає це необхідним

Поліція м. Києва надала прокуратурі всі матеріали, на підставі яких проводилися слідчі дії в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради 3 березня; якщо в діях правоохоронців буде встановлено порушення, поліцейських буде покарано, повідомив начальник ГУ Національної поліції м. Києва Андрій Крищенко.

"Прокуратура, яка розслідує справу за фактом можливого перевищення повноважень співробітниками поліції 3 березня, поки що не давала нам запиту на службову перевірку. Якщо такий буде, то проведемо службову перевірку", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Керівник поліції Києва поінформував: "Ми надаємо всі матеріали, на підставі яких проводили слідчі заходи, інформацію про розстановку сил і засобів".

"Поліція прийняла рішення в рамках своєї компетенції... Буде надано оцінку моїм діям, діям співробітників поліції, якщо виявляться порушення - не питання, відповідатимемо", - сказав А.Крищенко.

Також, за його словами, матеріали щодо інциденту з журналістом радіо "Свобода", в якого співробітник поліції бризнув газовим балончиком, передано до прокуратури для розслідування.

Стосовно безпосередньо постраждалих під час подій 3 березня, то, як зазначив начальник главку, 13 осіб доправили до лікарні, трьох госпіталізували. "До вечора 4 березня двоє залишили лікарню, а в понеділок у лікарні залишався один, оскільки сказав, що йому нікуди йти", - зазначив він.

Керівник поліції Києва звернув увагу на те, що жоден із затриманих не звернувся ні до поліції, ні до прокуратури у зв'язку з фактом можливого приниження правоохоронцями під час затримання.

"Це була тактика обшуку. Не більше. Співробітники поліції їх не принижували, не діяли надмірно", - наголосив А.Крищенко.

Також він додав, що інформація про нібито підкидання поліцією гранат не витримує жодної критики.

"Паралелі, звісно, проводитимуть, події Майдану накладатимуть свій відбиток на дії поліції... Розгін студентів 4 роки тому був уночі, це було жорстке місиво. Не було там багатомісячного стояння, не було до цього сутичок із правоохоронцями... Я набагато ширше дивлюся на ситуацію, аналізую події з провокаціями протягом чотирьох місяців, те, чого прагнуть наші зовнішні вороги", - додав А.Крищенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА