13:51 14.02.2018

Сепаратизм на Донбасі спочатку фінансувався О.Януковичем - Пономарьов

1 хв читати
Сепаратизм на Донбасі спочатку фінансувався О.Януковичем - Пономарьов

Первинний етап конфлікту на Донбасі і створення так званих ДНР і ЛНР фінансувався сином екс-президента України Віктора Януковича Олександром, стверджує екс-депутат Державної думи Російської Федерації Ілля Пономарьов.

"За тією інформацією, яку я маю, первинний етап того, що відбувалося на Донбасі з утворенням "ДНР" і "ЛНР", фінансувався Олександром Януковичем", - сказав він журналістам після надання свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду В.Януковича.

І.Пономарьов пояснив, що О.Янукович певною мірою вимушений був фінансувати ці процеси, оскільки не були виконані взяті на себе зобов'язання про те, що В.Янукович залишиться президентом України і буде подолано політичну кризу в країні, Україна не піде в ЄС і НАТО та залишиться у сфері впливу Росії.

Свідок також зазначив, що саме О.Янукович був головним парламентером-вигодонабувачем від домовленості тодішньої української влади з Росією про надання Україні позик у розмірі $3 млрд у грудні 2013 року через схему з державними облігаціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА