20:40 19.01.2018

Поліція почала кримінальне провадження за фактом перестрілки в Одесі, під час якої загинуло двоє людей і четверо дістали поранень

2 хв читати
Поліція почала кримінальне провадження за фактом перестрілки в Одесі, під час якої загинуло двоє людей і четверо дістали поранень

Поліція почала кримінальне провадження за статтями 115 (вбивство) і 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України за фактом перестрілки на вул. Старопортофранківській в Одесі.

Як повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області, наразі список жертв інциденту налічує шестеро осіб: двоє вбитих, включно із зловмисником і, за попередніми даними, його близького знайомого, а також четверо поранених, зокрема троє поліцейських і одна цивільна особа - співробітник КП "Муніципальна охорона", який дістав поранень, намагаючись надати допомогу одному з поранених поліцейських.

Крім того, під час штурму місця проживання Валентина Дорошенка, який стріляв у поліцейських, працівники поліції виявили ще двох раніше судимих чоловіків. Зараз вони доставлені в Приморський відділ поліції для проведення слідчих дій.

Там само поліцейські виявили вогнепальну перероблену атипову зброю та міні-цех для доопрацювання і переробки зброї. Крім цього, в сумці, яка була на тілі загиблого стрілка, виявлено чотири осколкові гранати.

Слідство у справі триває.

На сторінці поліції Одеської області в соцмережі Facebook зазначено, що другий загиблий - знайомий стрілка. За попередніми даними, між ними був конфлікт. Під час стрілянини по правоохоронцях розшукуваний зловмисник зробив постріли і в бік цього знайомого.

Як повідомлялося, раніше радник начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк повідомив, що під час перестрілки зі злочинцем в центрі Одеси були поранені троє поліцейських, один з поранених у важкому стані. Злочинець був ліквідований. Перестрілка сталася під час роботи дільничного і оперативника, які розшукували особу, що втекла від слідства за правопорушення за ч.4 ст.296 (хуліганство із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

Убитий у перестрілці з поліцейськими в Одесі чоловік виявився активістом "антимайдану", екс-кандидат у мери Одеси та активіст низки громадський і політичних організацій, зокрема "Євреї проти Гурвіца" і "Партія Сталіна" Валентин Дорошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА