12:04 02.01.2018

Затриманого на хабарі директора Інституту агроекології заарештовано на 2 місяці з альтернативою застави

2 хв читати
Затриманого на хабарі директора Інституту агроекології заарештовано на 2 місяці з альтернативою застави

Директору Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України, екс-голові Львівської обласної ради Оресту Фурдичці, затриманому раніше за підозрою у вимаганні хабара, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 діб з альтернативою застави в 3 млн грн.

Як повідомляється на сайті НАБУ, директора одного з науково-дослідних установ, ім'я якого не називають, затримано разом зі спільником, якому, в свою чергу, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 1 млн грн.

За даними НАБУ, затримані вимагали неправомірну вигоду в розмірі $500 тис для нібито передання керівництву Національної академії аграрних наук України "за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між зазначеним науково-дослідною установою і суб'єктом господарювання".

31 грудня затримані напередодні були сповіщені про підозру у вчиненні злочинів за ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення уповноваженою на виконання функцій держави особою, поєднане з вимаганням, вчинене за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією). "Водночас нагадуємо, що відповідно до ч.1 ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути притягнута до кримінального покарання, доки її провину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, 65-річного О.Фурдичка було затримано 30 грудня в його службовому кабінеті в Інституті агроекології і природокористування НААН у Києві під час отримання частини неправомірної вигоди в розмірі $300 тис від приватного підприємця.

О.Фурдичко з початку 90-х очолював лісову галузь Львівської області і саме з його ім'ям преса пов'язувала масштабні зловживання в цій галузі.

У 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, а в 1997-1998 рр. - головою Львівської облради. У 1998-2002 роках - народний депутат України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України і в міністерстві охорони навколишнього середовища.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА