08:18 28.12.2017

"Київстар" запустив сервіс Mobile ID у дослідну експлуатацію

2 хв читати
"Київстар" запустив сервіс Mobile ID у дослідну експлуатацію

Мобільний оператор, компанія "Київстар", запустила дослідну експлуатацію сервісу Mobile ID, що надає можливість проводити електронну ідентифікацію особистості для отримання електронних послуг Держокадастру та "Он-лайн вдома юстиції".

Як наголошується в прес-релізі оператора, період дослідної експлуатації сервісу триватиме з 27 грудня 2017 року до 1 червня 2018 року. У цей період обмежена група контрактних абонентів "Київстару" відчуватиме роботу сервісу до його комерційного запуску в другому кварталі наступного року.

Під час дослідної експлуатації Mobile ID досліджуватиме безперебійність функціонування сервісу, його взаємодію з системами держпідприємства "Національні інформаційні системи" і можливість абонентів ідентифікувати особистість з використанням мобільного телефону та спеціальної SIM-карти.

"Платформа сервісу працює, до неї почали підключатися сервіс-провайдери, які надаватимуть електронні послуги, видаються перші SIM-карти зі спеціальним чипом, подано заявку на державну сертифікацію сервісу, і ми працюємо над тим, щоб зробити оформлення документів для підключення Mobile ID максимально простим і зручним для абонентів", - наголошується в прес-релізі оператора з посиланням на директора з розвитку бізнесу на корпоративному ринку "Київстар" Євгена Кражана.

На час дослідної експлуатації користувачам сервісу Mobile ID буде доступна можливість електронної ідентифікації для отримання послуг двох державних реєстрів: Держгеокадастру та "Он-лайн вдома юстиції".

Для підключення сервісу Mobile ID абонент має замінити SIM-карту на нову, яка додатково забезпечує підтримку функції підвищеного захисту інформації при електронній ідентифікації користувача.

Заміна карти і підключення послуги здійснюється в магазині "Київстар" у Києві на вул.Хрещатик, 13.

Як повідомлялося, в липні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував впровадження мобільними операторами технології електронної ідентифікації Mobile ID до кінця 2017 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА