19:31 04.12.2017

Нова зустріч Суркова і Волкера до кінця року малоймовірна через розбіжності у позиціях

2 хв читати
Нова зустріч Суркова і Волкера до кінця року малоймовірна через розбіжності у позиціях

Черговий раунд переговорів помічника президента Росії Владислава Суркова зі спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером до кінця року малоймовірний, повідомило "Інтерфаксу" джерело, ознайомлене з перебігом переговорів.

"Проведення зустрічі до кінця року малоймовірне. Швидше за все, зустрічі триватимуть, але вже в наступному році. Причина тому - збереження розбіжності в точках зору на механізми врегулювання", - сказало джерело.

У свою чергу посол США в РФ Джон Хантсман заявив раніше в ефірі радіо "Комерсант FM", що нова зустріч К.Волкера і В. Суркова відбудеться наступного тижня. Він зазначив, що до цього вже відбулися три раунди переговорів у такому форматі, "але ці три раунди були непродуктивними".

"Інтерфаксу" не вдалося підтвердити інформацію про можливість проведення чергового раунду переговорів з офіційних джерел.

В.Сурков і К.Волкер останній раз зустрічалися в Белграді 13 листопада. На зустрічі американська сторона представила свої пропозиції щодо проекту резолюції Радбезу ООН стосовно розміщення місії на Донбасі.

Як повідомив пізніше В.Сурков, вони містять 29 абзаців. За словами помічника президента РФ, три з них російська делегація "визнала прийнятними". Він також повідомив, що сторони "вирішили продовжувати роботу зі зближення позицій".

Зі свого боку К.Волкер заявив про відсутність прогресу на останніх переговорах з В. Сурковим щодо Донбасу. "Наша третя зустріч (...) була кроком назад. Вони знову повернулися до своєї початкової пропозиції. Я не знаю, який наступний крок після цього. Можливо, це сталося через зовсі інші причини, які не мають стосунки до України, просто того, в якому стані наші стосунки з РФ. Це могло бути пов'язано з відсутністю двосторонньої зустрічі між президентом (РФ Володимиром - ІФ) Путіним і президентом (США Дональдом - ІФ) Трапом", - сказав він в інтерв'ю виданню "Politico".

Перед цим В.Сурков і К.Волкер зустрічалися 7 жовтня в Белграді і 21 серпня в Мінську.

Обізнане джерело раніше повідомило "Інтерфаксу", що помічник президента РФ останній раз у цьому році зустрінеться зі спецпредставником США у грудні. За словами джерела, головною темою зустрічі буде модальність місії ООН на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА