11:24 28.11.2017

Російська сторона СЦКК і бойовики ОРДО блокують передання тіла українця на підконтрольну територію

2 хв читати

Російська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) і незаконні збройні формування ОРДО нехтують нормами міжнародного гуманітарного права й навмисно блокують пошук та евакуацію тіла громадянина України, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що російська сторона СЦКК та ОРДО відмовилися надавати гарантії безпеки із введенням режиму "Тиша" для проведення робіт із пошуку та евакуації тіла загиблого громадянина України в районі населених пунктів Кадема, Гольмовське, Гладосове та Травневе (Донецька область)", - ідеться в повідомленні штабу у Facebook у вівторок.

Російська сторона СЦКК і НЗФ ОРДО інформують, що пошук та евакуація тіла українця в районі зазначених населених пунктів "розцінюються як проведення заходів чергової спроби провокацій з боку ЗС України".

Українська сторона СЦКК укотре закликає російську сторону СЦКК вжити всіх можливих заходів для узгодження з керівництвом ОРДО відповідних письмових гарантій безпеки у названих районах.

"Такими провокаційними заявами та відмовами НЗФ ОРДО демонструють відверте нехтування положеннями Женевських конвенцій про захист жертв війни від 12 серпня 1949 року і Додаткових протоколів до них від 8 червня 1977 року, Мінськими домовленостями, бажання дискредитувати ЗС України напередодні та під час засідання Тристоронньої контактної групи та прагнення до подальшого погіршення гуманітарної обстановки та загострення збройного конфлікту на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК також інформує, що, порушуючи надані гарантії безпеки, у вівторок уранці, 28 листопада, НЗФ ОРДО розпочали обстріл населених пунктів Травневе та Гладосове.

"Ці дії НЗФ ОРДО розцінюються як чергова провокація дискредитації підрозділів ЗС України в АТО та недопущення спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації та обстановки щодо порушень бойовиками ОРДО режимів "Тиші" в зазначених населених пунктах", - ідеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК засуджує дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей, інформує українська сторона СЦКК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА