09:46 24.11.2017

Майже сотні молодиків, які ухиляються від військової служби, винесли вироки суді Дніпропетровщини

1 хв читати
Майже сотні молодиків, які ухиляються від військової служби, винесли вироки суді Дніпропетровщини

 У Дніпропетровській області вже винесено 96 вироків щодо осіб, які ухиляються від призову на строкову військову службу, повідомив заступник військового комісара обласного комісаріату Сергій Полуциган.

На прес-конференції в Дніпрі він повідомив, що в 2017 році військові комісаріати викликали понад 60 тис. осіб. "Ухильників у нас зафіксовано 1380 осіб, а це трохи більше 2%. За цимм особами відомості передано до правоохоронних органів. Щодо 96 осіб вже є судові рішення", - зазначив С.Полуциган.

Він нагадав, що "ухильникам" згідно з чинним законодавством загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

При цьому заступник начальника управління взаємодії з правоохоронними органами Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Овчар зазначив, що загалом регіон виконав своє завдання щодо призову на строкову військову службу.

"Завдання на призов цього року виконано на 100%. На найвищому рівні були проведені процедури оповіщення та призову на строкову службу 2740 осіб, з них 1740 - до Збройних сил України. Цього року також 22 66 осіб надійшли на контрактну службу", - розповів він.

В.Овчар додав, що під час вступу на строкову військову службу призовники отримують разову матеріальну допомогу, а за тими, кого в армію забрали "з роботи" зберігається його робоче місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА