10:48 17.10.2017

Будівля вертолітного майданчика Януковича в Києві перебуває на зберіганні держпідприємства - Сарган

3 хв читати
Будівля вертолітного майданчика Януковича в Києві перебуває на зберіганні держпідприємства - Сарган

 Будівля вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві, яку раніше захопили представники правих політичних сил, за рішенням суду перебуває на зберіганні Державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів", повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на Парковій. Цей об'єкт - у власності держави! Генеральна прокуратура України за нього довго боролася в судах", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона нагадала, що 3 серпня 2017 року Апеляційний суд м. Києва наклав арешт на земельні ділянки площею понад 2 га і розташовані на цих ділянках більше ніж 5 об'єктів нерухомого майна за адресою: м. Київ, Паркова дорога, власником яких є ТОВ "Амадеус Ко".

"Суд визначив порядок зберігання зазначеного майна шляхом передання його для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримання зазначеного майна в належному стані та оперативного управління Державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів", - написала Л.Сарган.

Вона нагадала, що управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генпрокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356,ч. 1 ст. 358, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

"У ході досудового розслідування у цьому кримінальному провадження ухвалою суду від 04.07.2014 накладено арешт на нежитлові приміщення за адресою: м. Київ, Паркова дорога. Також рішенням суду від 07.03.2017 накладено арешт на майно, а саме заборонено вчиняти будь-які дії щодо відчуження корпоративних прав ТОВ "Амадеус Ко", що належать його співзасновникам Хом’яку О.В. та Файнроуд Бізнес ПОВ шляхом заборони їх відчуження, а також заборонити державному реєстратору та нотаріусам вносити зміни, пов’язані зі зміною засновників ТОВ "Амадеус Ко", зміни до статутних документів товариства, а також вчинення інших будь-яких реєстраційних дій щодо ТОВ "Амадеус Ко", - розповіла прес-секретар генпрокурора.

Вона також зазначила, що за результатами розслідування 14 липня 2017 року колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень", - сказала Л.Сарган.

Раніше повідомлялося, що представники "Національного корпусу", "Свободи" та "Правого сектора" ввечері 16 жовтня взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві під свій контроль.

"Нацкорпус", "Свобода" і "Правий сектор" вимагають негайної націоналізації вертолітного майданчика Януковича. Вимагаємо негайно зупинити "невизначений статус" цієї споруди", - йдеться в заяві "Нацкорпусу" на сторінці організації у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА