10:32 14.10.2017

Біля посольства України в Будапешті відбулася акція "Самовизначення для Закарпаття"

1 хв читати
Біля посольства України в Будапешті відбулася акція "Самовизначення для Закарпаття"

Незважаючи на направлену 12 жовтня ноту протесту від МЗС України в МЗС Угорщини з проханням заборонити проведення акції "Самовизначення для Закарпаття", акція все-таки відбулася вночі 13 жовтня, про це повідомила на своїй сторінці в "Фейсбуці" посол України в Угорщині Любов Непоп.

"У відповідь на протест України угорська сторона повідомила про право на мирні збори і висловлювання протестів, під час яких учасники вільно висловлюють свої думки, і про право на донесення спільно сформульованої позиції", – йдеться в повідомленні посла.

Також Любов Непоп висловила жаль з приводу того, що сталося: "Переконана, що використання цих прав (прав на мирні збори – ІФ) не виправдовує написи на спині учасника акції "Закарпаття за законом належить Угорщині. Самовизначення для всіх пригноблених націй, змушених жити в Україні"... І для повноти картинки – офіційний прапор каталонської автономії".

Нагадаємо, що 12 жовтня міністр закордонних справ України Павло Клімкін направив ноту протесту в МЗС Угорщини з проханням поважати територіальну цілісність України і заборонити заплановану на 13 жовтня акцію в Будапешті "Самовизначення для Закарпаття".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА