17:56 27.09.2017

Слідство відпрацьовує чотири основні версії НП на арсеналі ЗСУ біля Калинівки

2 хв читати
Слідство відпрацьовує чотири основні версії НП на арсеналі ЗСУ біля Калинівки

Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу Збройних Сил України в Калинівці (Вінницька обл.), повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Під керівництвом військового прокурора Центрального регіону України організовані та проводяться невідкладні слідчі дії та першочергові заходи, спрямовані на розкриття злочину. Відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального злочину", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

У прокуратурі нагадали, що за фактом вибухів боєприпасів військова прокуратура Центрального регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 113 КК України (диверсія).

Досудове розслідування в цьому провадженні доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України у Вінницькій області. Нагляд за виконанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва здійснює група прокурорів військової прокуратури Центрального регіону України.

Водночас Генпрокуратура взяла на контроль стан досудового розслідування кримінального провадження.

За інформацією прес-центру СБУ, слідчу групу спецслужби посилено досвідченими фахівцями з центрального управління і регіональних органів СБУ.

"Виконуються першочергові слідчі дії, зокрема допити очевидців та інших свідків подій. Станом на 16.00 триває локалізація наслідків надзвичайної події на військових складах поблизу Калинівки. Фахівці розпочали роботи з розмінування території, що дасть змогу слідчим СБУ найближчим часом розпочати огляд місця події та призначити необхідні експертизи", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня виникла пожежа, що спричинила вибухи боєприпасів. Жителі Калинівки та населених пунктів у 10-кілометровій зоні були оповіщені, здійснювалася їх евакуація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА