14:43 21.09.2017

Вибух в Умані поліція кваліфікує як хуліганство

2 хв читати
Вибух в Умані поліція кваліфікує як хуліганство

Вибух невстановленого предмета в гаражах в Умані (Черкаська обл.), що стався в четвер уранці, внаслідок чого незначних тілесних ушкоджень дістали двоє громадян Ізраїлю - чоловік і 13-річний підліток, - кваліфікується як хуліганство, повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін з місця події.

"Не можна наразі висувати версію, що це теракт, можна поки що говорити про хуліганство. Докладніше можна говорити після збору й аналізу всієї інформації. На місці працюють п'ять посилених слідчо-оперативних груп. Також сюди для організації роботи прибули співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції України", - цитує В.Аброськіна прес-служба Нацполіції України в четвер удень.

Коментуючи роботу поліцейських на місці вибуху, перший заступник голови Нацполіції уточнив, що слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України - вчинення хуліганства.

За словами В.Аброськіна, українська поліція тісно співпрацює з ізраїльськими правоохоронцями.

Він додав, що службу із гарантування громадської безпеки та порядку в Умані на час паломництва хасидів несуть близько 500 українських поліцейських разом із поліцейськими Ізраїлю.

"Я тут не бачу якихось моментів, які дестабілізують ситуацію. Люди, котрі тут перебувають, не відчувають тривоги. А ми найближчим часом намагатимемося з’ясувати всі обставини цього вибуху", - наголосив В.Аброськін, додавши, що всі елементи предмета, який вибухнув, направлено на експертизу.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Нацполіції написав, що травмований хлопчик разом із батьком та іншими паломниками тимчасово мешкав в одному з підсобних приміщень, розташованих біля багатоповерхового будинку.

"Наразі в Умані, в мікрорайоні на вул. Пушкіна (на цій самій вулиці розташовані гаражі, в яких стався вибух, - ІФ), перебувають близько 40 тис. паломників. На час паломництва гості нашої країни використовують для тимчасового компактного проживання і квартири, і інші побутові приміщення", - зазначив В.Аброськін на своїй сторінці в соцмережі в четвер удень.

Аналізуючи наявну інформацію, він не виключив, що, "можливо, мало місце необережне поводження невстановленої особи з вибухонебезпечними предметами".

Як повідомлялося, близько 6 ранку 21 вересня в гаражах неподалік місця масового перебування паломників-хасидів стався вибух невідомого предмета, внаслідок чого травм дістав 13-річний громадянин Ізраїлю, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"Після виїзду на місце події поліцейські з’ясували, що внаслідок вибуху невідомого предмета пошкоджено дах одного з гаражів. Крім того, травмований 13-річний підліток, громадянин Ізраїлю. Хлопчик дістав тілесних ушкоджень у вигляді порізу лівої руки на кисті. Підлітку надано медичну допомогу на місці", - йдеться в оприлюдненому повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок -

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА