14:09 11.08.2017

"Енергоатом" перевів водосховище при Южно-Українському енергокомплексі в транзитний режим

2 хв читати
"Енергоатом" перевів водосховище при Южно-Українському енергокомплексі в транзитний режим

НАЕК "Енергоатом" перевела Олександрівське водосховище при Южно-Українському енергокомплексі в режим транзитного пропуску через критично низький приплив води в Південному Бузі, повідомила прес-служба компанії.

"У зв'язку з критично низькою витратою води в річці Південний Буг і встановленням рівня Олександрівського водосховища каскаду ГЕС-ГАЕС Южно-Українського енергокомплексу на позначці 14,35 м водойму з 9 серпня переведено в режим транзитного пропуску. До такого кроку вдалися на підставі рішення Міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи основних водосховищ басейну Південного Бугу", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в "Енергоатомі" з посиланням на дані Укргідрометцентру, в басейні Південного Бугу ще на початку липня було досягнуто критеріїв маловоддя.

"На сьогодні обстановка настільки критична, що з 76 млн куб. м запасів води у водосховищах залишилося лише 28. У найбільшому, Ладижинському, наприклад, із 28 млн куб. м запасу води залишилося лише 11. Проте в найнапруженішому графіку нині працює Олександрівська водойма, яка спрацювала вже весь свій запас, і ми вимушені переводити її на транзитний пропуск", - наводить прес-служба слова начальника відділу техногенно-екологічної безпеки басейнового управління Руслана Туза.

За даними прес-служби, поточний рівень Олександрівського водосховища в 14,35 м -мінімальна межа водогосподарської місткості. "До "мертвого" об'єму нам залишилося всього 35 см води. Цей невеликий запас залишають для роботи Ташлицької ГАЕС. Якщо доведеться спрацювати і його, на порядок денний буде винесено питання щодо зупинки ГАЕС. І це станеться вперше за останні 14 років", - зазначають у прес-службі з посиланням на начальника гідротехнічного цеху каскаду ГЕС-ГАЕС Андрія Гнезділова.

У зв'язку зі складною обстановкою, Південно-Бузьке басейнове управління розробило рекомендації щодо обмеження забору води водокористувачами уздовж усієї річки.

Як повідомлялося, Южно-Українська АЕС із трьома енергоблоками ВВЕР встановленою потужністю 1000 МВт кожен розташована в Миколаївській області. Також експлуатує Ташлицьку ГАЕС встановленою потужністю 302 МВт у турбінному режимі і Олександрівську ГЕС встановленою потужністю 11,5 МВт.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА