16:24 07.08.2017

Апеляційний суд Києва визначить підсудність "газової справи Онищенка"

2 хв читати
Апеляційний суд Києва визначить підсудність "газової справи Онищенка"

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання захисту фігурантів справи про розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" (т.зв. "газову справу Онищенка") щодо направлення запиту до Апеляційного суду Києва про визначення підсудності цієї справи.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Кирило Антонов, він подав клопотання, яке підтримав увесь захист, про те, щоб був змінений суд, який розглядатиме цю справу по суті - з Солом'янського на Шевченківський суд Києва.

"Всі дії, які інкримінуються за цією справою, пов'язані з компанією "Укргазвидобування", що розташована в Шевченківському районі Києва, тому ми вважаємо, що цю справу доцільно розглядати в цьому суді", - пояснив К.Антонов.

Адвокат також зазначив, що, згідно із законодавством, якщо слідчий підрозділ НАБУ, що розташований на певній території, розслідує якусь справу, то її не можуть розглядати в суді, що розташований на цій же території.

К.Антонов повідомив, що 11 серпня буде оголошено повний текст цього рішення Солом'янського суду, після чого його буде направлено до Апеляційного суду Києва, що має визначити колегію суддів і призначити дату розгляду цього питання.

Досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", у результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, детективи НАБУ почали в грудні 2015 року. Слідство встановило вірогідна причетність до скоєння злочинів 27 осіб.

Справу щодо восьми учасників "газової схеми" було направлено до Солом'янського райсуду Києва 30 травня. Одному з учасників злочинної організації, фігуранту справи про розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" Валерію Постному, відведено роль організатора в складі злочинної організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА