16:21 19.07.2017

"Нафтогаз" планує в 2017 р. імпортувати 1,7 млрд куб. м газу через свою швейцарську "дочку"

2 хв читати
"Нафтогаз" планує в 2017 р. імпортувати 1,7 млрд куб. м газу через свою швейцарську "дочку"

НАК "Нафтогаз України" планує в 2017 році імпортувати через свою швейцарську "дочку" Naftogaz Trading Europe S.A. (NGTE, раніше - Naftogaz Overseas) 1,7 млрд куб. м газу, або 20% від запланованого(8,5 млрд куб. м).

Згідно з фінансовим планом НАК на 2017 рік, стратегія NGTE на 2017-2020 рр. передбачає здійснення через неї усіх закупівель імпортного газу, окрім закупівель за кредитними договорами з міжнародними фінансовими організаціями.

Це надасть можливість НАК вийти на європейські газові хаби і біржі, залучати торгове фінансування від європейських банків, оптимізувати портфоліо договорів і активів компанії на європейському газовому ринку.

Раніше, 13 червня 2017 року, наглядова рада "Нафтогазу" дозволила укласти рамковий договір із NGTE на постачання і прийом природного газу орієнтовною вартістю 148,8 млрд грн

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у 2016 році імпортував 8,2 млрд куб. м газу на суму близько $1,6 млрд. Постачальниками "Нафтогазу" були 15 європейських компаній, зокрема, Engie (раніше - GDF Suez, Франція), RWE Supply and Trading, Uniper Global Commodities і TrailStone (усі - Німеччина), Shell Energy Europe (Великобританія), Axpo Trading, MET Gas and Energy Marketing і DufEnergy Trading (усі - Швейцарія), Statoil (Норвегія), PGNiG (Польща), CEZ (Чехія), CFP Trading(Мальта).

"Нафтогаз України", 100% якого належить Кабінету Міністрів України, об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту і зберігання природного газу до підземних сховищ, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА