12:28 17.07.2017

Жителі Києва, Дніпра, Львова та Одеси вважають надання безвізу з ЄС заслугою президента

2 хв читати
Жителі Києва, Дніпра, Львова та Одеси вважають надання безвізу з ЄС заслугою президента

Україна отримала безвізовий режим із країнами Євросоюзу завдяки президентові Петру Порошенку, вважають чотири із п'яти жителів великих обласних центрів, про що свідчать результати опитування, проведеного Центром досліджень і комунікацій Active Group у рамках проекту "Міський омнібус" у червні 2017 року в Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові та Києві.

Більше ніж третина жителів Дніпра (39,1%), Києва (33,3%) і майже третина жителів Львова (32,9%) переконана, що надання безвізового режиму Україні - заслуга президента. З цим згодні і 22,7% жителів Одеси.

Водночас у Харкові п'ята частина респондентів (20%) вважає, що Україна отримала безвіз завдяки "громадським організаціям і діячам", а 19,7% жителів обрали відповідь "завдяки президентові".

Жителі мегаполісів не вважають, що заслуга надання Україні безвізу з ЄС належить урядам Арсенія Яценюка або Володимира Гройсмана або окремим депутатам-лобістам. Сумарна кількість респондентів, що вибрали ці три варіанти відповідей, не перевищила 19% в усіх містах, окрім Одеси, де ця позначка сягнула 30%.

На думку аналітика центру Active Group Віталія Шедловського, однією з особливостей результатів дослідження є досить велика кількість респондентів, які не змогли визначитися з відповіддю на питання "Чия заслуга, що Україна отримала безвізовий режим з ЄС?". У Дніпрі такий варіант відповіді обрали 32,3%, у Львові - 30,8%, у Харкові - 26,8%, у Києві та Одесі - 22,3% і 22% жителів відповідно.

"Іншим цікавим, але дещо сумним фактом є те, що, маючи можливість обрати "інше" і зазначити свій варіант відповіді, тих, хто згадав Революцію гідності, було менше ніж 1%. Українці або забули про ті події, або взагалі не завдячують їм. І лише 0,9% опитаних жителів Києва згадали ці трагічні сторінки незалежної України і задекларували, що саме цим завдячують безвізовому режиму з ЄС", - вважає В.Шедловський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА