12:47 28.06.2017

Ситуація з водопостачанням Торецька загрожує гуманітарною катастрофою

2 хв читати
Ситуація з водопостачанням Торецька загрожує гуманітарною катастрофою

Українська сторона СЦКК повідомляє, що в місті Торецькому Донецької області склалося вкрай важка ситуація з водопостачанням, в.о мера міста Юрій Євсіков б'є на сполох, попереджає про можливість гуманітарної катастрофи, інформує прес-центр штабу АТО.

Вода надходить до міста водогоном "Горлівка-Торецьк". Ще на початку 2017 року внаслідок обстрілу з боку бойовиків ОРДО було пошкоджено ділянку водоводу, що проходить через лінію зіткнення в районі шахти імені Гагаріна. За розрахунками комунальних служб Торецька на землю щодня виливається близько 15 тис кубометрів води. Через це в місті введено жорсткий графік водопостачання: майже 35 тис. жителів отримують воду лише дві години на добу, до селищ Північне і Залізна воду подають лише на дві години щодві доби.

З підвищенням температури повітря витрати води значно зросли і ситуація погіршилася. У багатоповерхівках у центральній частині Торецька вода доходить лише до другого поверху. За словами Ю. Євсікова в місті може спалахнути епідемія інфекційних захворювань. Міська СЕС готується днями закрити всі дитячі садки. Співробітники ДСНС підвозять воду в цистернах, але її вистачає лише для крайніх потреб.

З початку 2017 р. комунальники Торецька надіслали 6 заявок на виконання ремонтно-відновлювальних робіт на водогоні, щодо кожної з яких українська сторона СЦКК у найкоротші терміни отримала гарантії безпеки від сил АТО. Російській стороні були направлені відповідні звернення СЦКК щодо сприяння в отриманні письмових гарантій безпеки від представників ОРДО. Останню, шосту заявку відправили кілька днів тому.

Українська сторона СЦКК також намагається привернути увагу місії ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Як запевняє Ю. Євсіков, для обстеження і ремонту водогону вистачить лише одного літнього світлового дня Але навіть і на цей час бойовики ОРДО не хочуть забезпечити "режим тиші", незважаючи і на те, що з 24 червня в зоні АТО оголошено перемир'я на період збору врожаю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА