17:32 26.06.2017

Приватні оборонні компанії підготували для Міноборони пропозиції

2 хв читати
Приватні оборонні компанії підготували для Міноборони пропозиції

Асоціація виробників озброєння і військової техніки (ОВТ) України передала Міністерству оборони пропозиції щодо спрощення та вдосконалення процедури прийняття на озброєння та постачання до Збройних сил України нових видів ОВТ, а також процесів з їх розробки та модернізації, повідомила в понеділок прес-служба асоціації.

Згідно з повідомленням, підготовлений асоціацією та радою волонтерів при Міноборони і закріплений проектом наказу військового відомства "Порядок організації розроблення (модернізації) та прийняття на озброєння (постачання) ЗСУ озброєння, військової і спеціальної техніки" регламентує діяльність і взаємодію структурних підрозділів Міноборони, Генерального штабу та інших органів військового управління, а також виконавців держоборонзамовлення (ДОЗ) під час організації, виконання, контролю та приймання робіт з розроблення та модернізації зразків ОВТ і спеціальної техніки за ДОЗ.

У зв'язку з цим в асоціації уточнюють, що, за оцінками учасників українського оборонного ринку, чинна редакція документа не містить чіткої послідовності дій для виконавців ДОЗ і дублює функції Міноборони та Генштабу, що значно ускладнює для підприємств ОПК розробку і постачання оборонної продукції держзамовнику.

Підготовлений асоціацією новий порядок пропонує виключити зайві ланки, що ускладнюють проведення необхідних процедур, а також фіксує послідовність виконання етапів та відповідальні за них органи військового управління, йдеться в повідомленні.

Ухвалення Міноборони нової редакції документа, переконаний президент асоціації Вадим Кодачигов, дасть змогу розширити коло виконавців ДОЗ, а також сприятиме формуванню ринкових умов на українському оборонному ринку.

Як уточнив В.Кодачигов, нова редакція документа враховує і вимоги військового відомства, і оборонних підприємств приватної та державної форм власності, що брали участь у його підготовці.

Асоціацію виробників ОВТ України створено в березні 2017 року. У складі об'єднання - приватні підприємства ОПК, що забезпечують українську армію, зокрема, бронетехнікою, засобами ППО, РЕБ, БПЛА. Серед основних завдань організації - реформа законодавства у сфері регулювання українського ОПК, спрощення механізмів експортного контролю для приватних оборонних підприємств, створення конкурентних умов на українському ринку озброєнь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА