15:39 26.05.2017

Мін’юст має намір протягом місяця впровадити механізм блокчейн до системи СЕТАМ

1 хв читати
Мін’юст має намір протягом місяця впровадити механізм блокчейн до системи СЕТАМ

Міністр юстиції України Павло Петренко розраховує, що протягом місяця механізм блокчейн (Blockchain) буде використано в ставках Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ), а до кінця року Мін’юст планує впровадити механізм блокчейн до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Як повідомив міністр у п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна", наступного тижня Мін’юст презентує формат роботи механізму блокчейн для СЕТАМ.

"Система блокчейн - це найбільш інноваційна система захисту баз даних. Її використовують, зокрема, японські банки", - сказав П.Петренко.

Міністр наголосив, що впровадження цього механізму Мін’юст розпочне із системи аукціонів СЕТАМ зі ставок, "щоб залучити більше учасників аукціону і зняти всі питання про те, що можливі маніпуляції зі ставками".

П.Петренко наголосив: "Блокчейн, в принципі, збудує нову модель захисту ставки кожного учасника аукціону. Щодо ставок, я думаю, що буквально, вже протягом місяця запрацює блокчейн у СЕТАМ, а наступний етап - ми хочемо впровадити блокчейн до реєстру нерухомого майна захисту інформації щодо власників".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на засіданні 24 травня схвалив впровадження технології блокчейн (Blockchain) у роботу Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та СЕТАМ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА