12:13 26.05.2017

Гройсман підтримує необхідність стягування плати за користування ГРМ

1 хв читати
Гройсман підтримує необхідність стягування плати за користування ГРМ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримує необхідність стягнення з операторів газорозподільних мереж (ГРМ) плати за їх використання.

"Я переконаний в тому, що це (користування - ІФ) має бути на платній основі, у них (ГРС - ІФ) треба інвестувати, щоб вони були безпечними і це не повинно призвести до збільшення навіть на копійку оплати за транспортування газу", - сказав він на годині запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

За його словами, для цих цілей створено робочу групу, що працює разом з народними депутатами над врегулюванням цього питання.

У свою чергу заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, що договори на платне використання ГРС вже розіслані операторам мереж для підписання.

"Міністерство зробило публічну оферту, ми очікуємо, що оператори у встановлений законом термін зі своєї сторони підпишуть зазначені договори", - написав він.

Як повідомлялося, усупереч вимогам закону "Про ринок природного газу", оператори газорозподільних мереж доcі користуються мережами безкоштовно. Зокрема, вони не здійснюють виплати державі, місцевим громадам, кооперативам або іншим організаціям, які будували ці мережі за свій рахунок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА