15:32 16.05.2017

Стратегічний резерв ЗСУ буде доукомплектовано офіцерами запасу

2 хв читати
Стратегічний резерв ЗСУ буде доукомплектовано офіцерами запасу

Офіцери запасу будуть доукомплектовувати військові частини стратегічного резерву української армії, повідомив начальник Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України Сергій Масловський.

"Офіцери запасу - це військовозобов'язані оперативного резерву другої черги. Передбачено, що вони будуть доукомплектовувати військові частини стратегічного резерву. Офіцерів запасу призиватиуть найближчим часом, згідно з законом України про військовий обов'язок", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

При цьому С. Масловський наголосив, що офіцерів запасу не залучатимуть до служби в зоні проведення антитерористичної операції без їхньої згоди.

Як повідомлялося 14 березня міністр оборони України Степан Полторак закликав офіцерів запасу, які вже вийшли на пенсію, за можливості повернутися на військову службу.

"Хочу звернутися до офіцерів запасу, офіцерів які перебувають на пенсії, які прослужили Україні 20-25 років, отримали пенсії, житло - щоб ви взяли на себе приклад добровольців. Закликаю офіцерів, яким дозволяє вік і здоров'я, повернутися до ЗСУ", - сказав С. Полторак під час урочистостей з нагоди Дня українського добровольця у вівторок у Києві.

Глава Міноборони наголосив, що на сьогодні є потреба в досвіді таких офіцерів. "Нам потрібні ваші знання, і ми будемо на вас чекати", - сказав він.

С. Полторак зазначив, що на лінії зіткнення зараз "немає жодного офіцера чи солдата, які не прийняв самостійно рішення про те, що головним завданням є захист країни".

Міністр зазначив, що завдання у зоні АТО виконують близько 40 тис. військовослужбовців, "всі вони - добровольці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА