17:28 06.05.2017

Кличко відкрив наземну частину Поштової площі і скульптурну композицію на честь засновників Києва

2 хв читати
Кличко відкрив наземну частину Поштової площі і скульптурну композицію на честь засновників Києва

Київський міський голова Віталій Кличко відкрив після реконструкції наземну пішохідну частину Поштової площі.

Як повідомляє прес-служба мерії, на верхній частині пішохідної зони Поштової площі, яка виходить на Володимирський узвіз, В.Кличко відкрив скульптурну композицію, яка символізує засновників столиці (автор – київський художник Володимир Журавель). Це фігури чотирьох дітей - трьох хлопчиків і дівчинки, прообраз Кия, Щека, Хорива і їх сестри Либеді - які запускають паперові кораблики на Дніпрі (на карті міста, де відображені туристичні об'єкти: пам'ятники, церкви, парки тощо).

На Поштовій площі розширили прогулянкову зону і облаштували крім центрального прохід із тротуарної частини Володимирського узвозу через новий оглядовий майданчик.

На площі вже працює фонтан, облаштовані клумби і газони, висаджені молоді дерева. Поштова площа також є однією з п'яти офіційних фан-зон Євробачення, тому там можна буде подивитися трансляцію офіційних заходів конкурсу. А з наступного тижня від причалів поруч можна буде вирушити в МВЦ на річковому трамвайчику, інформує прес-служба.

До Поштової площі В.Кличко спустився фунікулером. Біля верхнього виходу мер оглянув перший встановлений в Києві автоматичний туалет. Він стилізований під старовинну тумбу для афіш. Всередині кабіна повністю автоматизована. Після використання унітаз і підлога дезінфікуються, щоб прийняти наступного відвідувача. Цей процес займає одну хвилину. Вартість послуги становить 1 грн, яка піде на оплату комунальних послуг.

До кінця року в столиці планують встановити 10 таких кабін. На їх встановлення місто не витратить ні копійки, оскільки це - інвестиційний проект. Втілювати проект допомагають французькі фахівці. За словами представника інвестора, витрати на встановлення компенсують за рахунок розміщення реклами на туалет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА