12:29 01.05.2017

Booking.com виправив помилку про територіальну приналежність Криму

2 хв читати
Booking.com виправив помилку про територіальну приналежність Криму

Найбільший онлайн-сервіс бронювання готелів та квартир Booking.com виправив інформацію щодо територіальної приналежності Криму, зарахувавши його до території держави Україна, повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим (базується в Києві).

"Компанія Booking.com повідомила прокуратурі АР Крим, що нею виправила відповідну інформацію. Зараз на сайті Booking.com при позначення місця розташування певного об'єкта нерухомості в Криму після інформації про конкретний населений пункт зазначено, що він - на території держави Україна", - повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим в понеділок.

Також наголошується, що компанія Booking.com врахувала інші зауваження прокуратури та повідомила, що нею вжиті додаткові заходи на виконання санкцій ЄС для запобігання використанню її сайту для поїздок до Криму з туристичною метою.

"Прокуратура автономії й надалі буде реагувати, в межах Кримінального процесуального кодексу України, на вчинення правопорушень іноземними компаніями, які провадять свою діяльність на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополі, порушуючи українське законодавство. Крим - це Україна, і за порушення національного законодавства і співпрацю з окупаційною владою такі компанії будуть нести юридичну відповідальність", - цитує прес-служба слова прокурора АР Крим Гюндуз Мамедов.

Прокуратура АР Крим в грудні 2016 року на звернення народного депутата України Георгія Логвинського розпочала кримінальне провадження щодо співучасті посадових осіб компанії Booking.com International B.V. (Booking.com) у допомозі у використанні незаконно придбаного майна і в сприянні порушення порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим (ст. 332-1 і ст. 191 Кримінального кодексу України).

Під час досудового розслідування прокуратура виявила некоректну інформацію на сайті Booking.com про приналежність території півострова Крим, а саме не зарахування її до території України.

Слідчі дії тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА