16:29 11.04.2017

Голови залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували Україні спільне підприємство у рамках Транскаспійського маршруту

2 хв читати
Голови залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували Україні спільне підприємство у рамках Транскаспійського маршруту

Голови залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували Україні спільне підприємство у рамках Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту, йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів України.

Згідно з повідомленням, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок провів зустріч із головами залізниць Транскаспійського регіону.

У повідомленні зазначено, що Україна у рамках розвитку свого транзитного потенціалу готова взяти участь у створенні нових транспортних коридорів і приєднатися до наявних маршрутів, утворених, зокрема, в напрямку Південь-Захід із Середньої Азії через Грузію та Азербайджан у напрямку Європи.

В.Гройсман наголосив, що співпраця в транспортній сфері з країнами-членами ГУАМ і партнерами України в Середній Азії - це пріоритет, який розділяють і в уряді України, і в урядах країн-партнерів.

"Під час розмови голови залізничних компаній Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували уряду України активно долучитися до розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту і, можливо, створити спільне підприємство, яке дозволило б реалізувати принцип "єдиного вікна" при обробці вантажів, що йдуть цим маршрутом", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначено, що голови компаній наголосили, що це могло б стати значною конкурентною перевагою країн у використанні транзитних можливостей.

"Ми вітаємо різні форми взаємодії. І якщо ми зможемо сформувати єдиний транспортний коридор і спільне підприємство - це нормальні підходи. Наше об'єднання дасть добрий результат для наших держав. Вносьте пропозицію", - наводить слова прем'єра його прес-служба.

В.Гройсман дав доручення віце-прем'єр-міністру Володимиру Кістіону опрацювати дорожню карту спільної роботи та вийти на конкретні рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА