12:17 24.03.2017

Розпочалася ліквідація наслідків вибухів на артскладах поблизу Балаклії, жителі повертаються в місто

2 хв читати
Розпочалася ліквідація наслідків вибухів на артскладах поблизу Балаклії, жителі повертаються в місто

Надзвичайну ситуацію, пов’язану з пожежею на арсеналі Міністерства оборони поблизу м. Балаклії Харківської області, нині локалізовано, розпочинається ліквідація її негативних наслідків, заявляють в оборонному відомстві.

"Зараз суттєво зменшилася кількість вибухів. Уранці здійснено повітряну та наземну розвідку. За їх результатами можна говорити про те, що етап локалізації завершено, і ми, військові, розпочинаємо етап практичної ліквідації негативних наслідків", - повідомив заступник міністра оборони Ігор Павловський на розширеній нараді координаційного штабу з ліквідації наслідків пожежі на 65-му арсеналі в п'ятницю в Балаклії.

У свою чергу голова Балаклійської райдержадміністрації Степан Масельський поінформував, що вранці жителі Балаклії почали повертатися в місто.

"Спільно з представниками піротехнічних служб і правоохоронцями ми поділимо районний центр на сектори, щоб перевірити рівень небезпеки та наявності вибухонебезпечних предметів... Дуже добре, що все відбувається спокійно, без сум'яття, і у нас відпрацьована співпраця з військовими", - розповів він на нараді.

У Міноборони зазначають, що станом на ранок п'ятниці ситуація в районі Балаклії має тенденцію до зменшення кількості вибухів. У локалізації ситуації задіяні близько 1 тис. військовослужбовців ЗСУ, які працюють у координації зі спеціалістами ДСНС та правоохоронцями.

На технічній території працюватиме спецтехніка, зокрема шість пожежних танків і дві інженерні машини розгородження. На прилеглій до військової частини території завдання виконують шість груп розмінування, а в місті відучора чергують мобільні бригади військових медиків.

До оцінки наслідків руйнувань будинків приватного сектора залучені фахівці квартирно-експлуатаційного відділу м. Харкова.

У Міноборони також нагадали, що станом на ранок четверга в Балаклії та прилеглих селищах здійснювалося патрулювання силами понад 100 військовослужбовців Харківського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ.

Як повідомлялося, в ніч на четвер, 23 березня, розпочалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік Балаклії Харківської області. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, вибухами охоплено близько половини території артилерійських арсеналів у м. Балаклії, така ситуація може тривати від трьох до семи днів. Нині відомо про одну загиблу та одну постраждалу внаслідок вибухів мирних мешканок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА