12:58 27.12.2016

ПриватБанк попереджає клієнтів про телефонне шахрайство з метою отримання даних про карти

2 хв читати
ПриватБанк попереджає клієнтів про телефонне шахрайство з метою отримання даних про карти

ПриватБанк (Дніпро) попереджає клієнтів про поширення шахраями недостовірної інформації про банк з метою отримання номерів карт і інших персональних даних.

Про це повідомляється в прес-релізі фінустанови з посиланням на дані кіберполіції України.

Згідно з документом, зокрема, шахраї поширюють інформацію про "крадіжку" баз даних банку, прикриваючись цими чутками, щоб змусити клієнтів "захиститися" шляхом передання номерів карт та інших особистих даних.

Крім того, за даними прес-служби кіберполіції, шахраї, представляючись по телефону працівниками служби безпеки Ощадбанку, повідомляють, що ПриватБанк буде приєднаний до Ощадбанку, тому клієнту необхідно терміново здійснити переказ грошових коштів з картки Приватбанку на нову, оформлену в Ощадбанку. Шахраї просять у жертви назвати номер банківської карти, CVV-код, пароль до інтернет-банкінгу та інші дані, після чого відбувається перерахування коштів на підконтрольні їм рахунки.

"Вся інформація в базі даних банку надійно захищена, і система захисту інформації виключає можливість її несанкціонованого копіювання або стороннього доступу, зокрема працівниками банку. Ми звертаємо увагу наших клієнтів на зафіксовані випадки спроб шахрайського отримання особистих даних і просимо бути уважними у разі отримання таких дзвінків від невстановлених осіб", - наголошується в повідомленні Приватбанку.

За даними кіберполіції, шахраї здійснюють злочинні дії не лише щодо клієнтів Приватбанку: дізнавшись, що клієнт обслуговується в іншому банку, вони створюють аналогічну ситуацію заволодіння чужими коштами.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів за пропозицією Нацбанку і акціонерів Приватбанку 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію фінустанови.

Обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінювався в межах 116,8-148 млрд грн.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України 21 грудня підписали договір про продаж 100% акцій Приватбанку за 1 грн.

ПриватБанк заснований в 1992 році. Згідно з даними Нацбанку України, станом на 31 березня 2016 року його найбільшими акціонерами були Геннадій Боголюбов (пряма участь - 33,2525%, опосередкована - 8,3244%) і Ігор Коломойський (пряма участь - 41,6572%, опосередкована - 8,3244%).

Згідно з інформацією НБУ, на 1 жовтня 2016 року за розмірами загальних активів (271,837 млрд грн) банк був найбільшим серед 100 банків країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА