14:36 17.12.2016

Міністерство юстиції США інформує, що не має наміру проводити зустрічі з Онищенком

2 хв читати
Міністерство юстиції США інформує, що не має наміру проводити зустрічі з Онищенком

Міністерство юстиції США (United States Department of Justice) повідомляє, що не має наміру проводити зустрічі з народним депутатом України Олександром Онищенком, що переховується за кордоном.

"У звичайних умовах, Департамент юстиції США і правоохоронні органи США готові зустрітися з людьми, які стверджують, що мають докази щодо порушень законів США. Але сам факт такої зустрічі не є показником того, що такі порушення мали місце, або що інформація людини вважається точною. Хоча Департамент юстиції зазвичай не коментує таких зустрічей, у світлі рішення Онищенка публічно говорити на цю тему, ми можемо заявити, що Департамент юстиції США не має жодних планів щодо проведення подальших зустрічей з паном Онищенком", - йдеться в інформації Мін'юсту США, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна".

На початку серпня О.Онищенко залишив територію України. 8 серпня його оголосили в національний розшук.

О.Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок чого державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ також заявили про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

На початку грудня оголошений в національний розшук народний депутат О.Онищенко звинуватив Адміністрацію президента України Петра Порошенка в "купівлі" голосів у парламенті через нього і кілька інших депутатів.

За інформацією ЗМІ, протягом року О.Онищенко записував свої бесіди з П.Порошенком на ручний годинник із диктофоном. Депутат повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада.

Заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості О.Онищенка за статтею про одержання хабара. Детективи вже звернулися до О.Онищенка з проханням надати всі записи для розслідування цієї справи. "Ми звертаємося до Онищенка надати всі записи, а краще приїхати, ми вас чекаємо", - сказав Н.Холодницький. Поки що, за його словами, заяви нардепа хдаються голослівними, без будь-яких підтверджень.

Керівник НАБУ Артем Ситник також заявляв, що допускає допит О.Онищенка за допомогою відеозв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА