13:16 15.11.2016

Арешт МФК "Гулівер" є незаконним і на його роботу не вплине

3 хв читати

Накладення арешту на багатофункціональний комплекс (МФК) Gulliver на Спортивній площі, 1 у Печерському районі Києва, є протизаконним і на його роботу не вплине, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник відділу комунікацій МФК "Гулівер" Тетяна Атаджанова.

"Заява генерального прокурора України Юрія Луценка – РЕД.) ніяк не позначиться на роботі багатофункціонального комплексу. Накладення арешту на майно "Три О" (власник МФК "Гулівер" – ІФ), яке не має ніякого відношення ні до банку "Михайлівський", ні до "Екосипану", є грубим порушенням права власності, яке ми, звичайно ж, захищатимемо", - сказала вона.

За її словами, компанія поки що не отримувала офіційних повідомлень, що підтверджують заяву Ю. Луценка, зроблену напередодні в соцмережі Facebook.

"Наразі ніяких офіційних запитів ми не отримували, ситуація з моменту заяви генпрокурора на сторінці в Facebook ніяк не змінилася. Для нас це дійсно було великою несподіванкою. Однак на діяльності ТРЦ і БЦ, в якому зараз працюють понад 5 тис. осіб, це ніяк не позначитьсяя", - сказала Т. Атаджанова.

При цьому вона не виключає, що в разі підтвердження інформації про арешт компанія ТОВ "Три О" звернеться до суду.

"Хочемо спочатку отримати офіційний документ і потім, звичайно ж, захищати в суді і залучати увагу на найвищому рівні", - наголосила Т. Атаджанова.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко у понеділок ввечері написав на своїй сторінці у Facebook, що Шевченківський районний суд Києва у справі про розкрадання коштів банку "Михайлівський" наклав арешт на МФК "Гулівер", що належить власнику мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктору Поліщуку.

"Під час розслідування розкрадання банку "Михайлівський" встановлено, що власником банку є ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого є власністю Поліщука В. С. Сьогодні за поданням столичної прокуратури Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення про накладення арешту на власність В. Поліщука - майновий комплекс "Гулівер", - написав Ю. Луценко.

Генпрокурор нагадав, що голова правління банку перебуває під арештом.

НБУ визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він присвоїв йому статус проблемного у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Крім цього, 19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук заявив про продаж своєї контролюючої 92,501% частки в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку "Михайлівський", групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше 10%.

Ця інформація була відображена в держреєстрі, проте наразі бенефіціаром банку в ньому знову числиться В. Поліщук.

Нацбанк зміни власника не визнав, зазначивши, що не погоджував цієї угоду і не отримував від нових акціонерів документів на спільне придбання значної участі.

ТОВ "Три О" створено в 1995 році.

Компанія є 100-відсотковим власником та інвестором будівництва багатофункціонального комплексу (МФК) Gulliver (раніше "Еспланада") на Спортивній площі, 1 у Печерському районі Києва.

Основними учасниками ТОВ, згідно з даними Єдиного держреєстру на 15 листопада 2016 року, виступають ТОВ "Компанія Мобіл Вест" (40,6%, Київ) "Бадлі Коаст Лімітед" (18%, Віргінські острови), "Подемос" (22%, Лондон, Великобританія), "Левиш Венчерз Лімітед" (9,2%, Віргінські о-ва) і "Хетибер Файненс Лімітед" (10%, Кіпр).

Кінцевим бенефіціарним власником, згідно з Єдиного держреєстру, є В'ячеслав Ігнатенко.

Статутний капітал ТОВ "Три О" на 15 листопада 2016 року становив 23,034 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА