10:46 15.11.2016

Світовий банк виділив Дніпропетровській області $40млн на відкриття 39 амбулаторій

2 хв читати
Світовий банк виділив Дніпропетровській області $40млн на відкриття 39 амбулаторій

Світовий банк виділив Дніпропетровській області $40млн, які підуть на відкриття 39 амбулаторій і створення відділень екстреної допомоги в трьох лікарнях регіону і зараз оголошені вже перші національні торги на реконструкцію медзакладів, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

"Проект Світового банку орієнтований на боротьбу з серцево-судинними захворюваннями. Для їх профілактики та лікування в області відкриють нові амбулаторії, створять сучасні відділення екстреної допомоги та діагностики. На це Світовий банк виділив 40 мільйонів доларів", - розповів журналістам В. Резніченко.

За його словами проект розрахований на чотири роки. За цей час за кошти Світового банку у Дніпропетровську, Павлограді та Кривому Розі планують реконструювати 39 комунальних установ, які наразі не використовуються. У них відкриють нові амбулаторії, оснастять їх обладнанням. У 2017 р планують відкрити 11 амбулаторій, в 2018 - 19, в наступні два роки - решту 9.

В. Резніченко висловив сподівання, що оголошені національні торги на реконструкцію медзакладів завершаться на початку наступного року. А початок робіт зі створення перших амбулаторій запланований на весну 2017 р.

"Також за кошти Світового банку плануємо відкрити нові відділення екстреної допомоги та діагностики в трьох лікарнях в Дніпрі, Кривому Розі та Павлограді. Їх оснастять сучасним обладнанням. Після цього зникне необхідність направляти важких пацієнтів в обласний центр, адже обстежувати і лікувати їх можна буде на місці", - зазначив голова ОДА.

За його словами, роботи зі створення таких відділень планують розпочати в 2017 році.

Як повідомлялося, у Дніпропетровській області нараховується 412 амбулаторій сімейної медицини, в яких працює понад півтори тисячі лікарів. Амбулаторії області обслуговують близько 3,2 млн жителів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА