13:24 03.11.2016

У Києві 600 тис. сімей проживають у зношених будинках

2 хв читати
У Києві 600 тис. сімей проживають у зношених будинках

У Києві близько 600 тис. сімей проживають у зношених будинках, що потребують термомодернізації та капітального ремонту, повідомив заступник міського голови Києва Петро Пантелєєв.

"Сьогодні в Києві близько 600 тис. сімей проживають у будинках, що потребують глибокої термомодернізації, капітального ремонту, тобто ті, які на сьогоднішній день вже досить зношені. 600 тис. сімей - це близько 1,8 млн осіб", - зазначив П. Пантелєєв у четвер під час прес-конференції.

За його словами, згідно з розрахунками Київської міськдержадміністрації (КМДА), для ремонту одного будинку необхідно мінімум 3,5-5 млн грн.

"Це мінімальні витрати, щоб привести будинок в порядок. Зокрема, заміна інженерних мереж, капітальний ремонт дахів, заміна вікон на енергозбережні, встановлення нових сучасних теплових пунктів. Але дуже важливою складовою, сильно впливає на вартість, є заміна ліфтів. Сьогодні це мінімум 700 тис. - 1,5 млн грн. З розрахунку на сім'ю це мінімум 50 тис. грн", - зазначив П. Пантелєєв.

Він також наголосив, що окремою проблемою, яка потребує уваги, є "хрущовки".

"Нам потрібно надати відповідь на запитання про доцільність їх реконструкції і модернізації. Або ж іти шляхом їх знесення та будівництва нового житла. Наша позиція, позиція київської міської влади, що "хрущовки" - це рудимент і потрібно будувати нове житло. При цьому врахувати інтереси всіх, що живуть в них людей, дати їм рівноцінне житло", - сказав він.

П. Пантелєєв також додав, що в 2016 році серед киян значно зріс попит на урядову програму компенсації витрат ОСББ на термомодернізацію багатоповерхівок "70 на 30". Так, у 2015 році нею користовувалися 16 будинків а у 2016 році - 62.

При цьому, за його словами, КМДА має намір у наступному році запровадити систему компенсації витрат на термомодернізацію будинків, де немає ОСББ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА