Висока конкурентоспроможність української продукції є однією з перешкод її виходу на ринки ЄС

Однією з перешкод виходу всієї української продукції на рики Євросоюзу міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий називає її високу конкурентоспроможність.
"Наша продукція в Європі занадто конкурентоспроможна. Вартість її виробництва низька, і Європа ставить максимум бар'єрів, щоб її туди не пустити. Там, де нам вдається їх посунути, - ми це робимо, але є опір", - сказав міністр в ефірі ICTV в понеділок.
При цьому міністр зазначив, що українська молочна продукція вже потроху з'являється на європейки ринках.
"Нехай це почалося від сухого молока, але справа просувається. Є ніші не заповнені. Наприклад, мед. На 6 тис. тонн збільшено квоти", - додав Т.Кутовий.
Одним з бар'єрів глава Мінагрополітики назвав і сертифікацію українських продуктів. "Тут нам треба працювати, але це теж регуляторний механізм, який Європа використовує для зменшення обсягу продукції, яка може потрапити на її ринки", - сказав він.
Разом з тим, Т.Кутовой наголосив: "Європа й можливості, які нам дала угода про ЗВТ (в рамах Угоди про асоціацію України з ЄС - ІФ), допомогли нам компенсувати втрату російського ринку".