13:26 26.09.2016

Більшість росіян говорять про кризу в економіці країни, вважають її довоготривалою

2 хв читати
Більшість росіян говорять про кризу в економіці країни, вважають її довоготривалою

Переважна більшість росіян (80%) згодні з думкою, що в РФ зараз економічна криза, не поділяють цієї позиції 15% респондентів, повідомили "Інтерфаксу" в "Левада-Центрі".

Як вважає 17% респондентів, ця криза триватиме рік або півтора, 21% налаштований песимістично – щонайменше два роки. Кожен четвертий (25%) вважає, що "криза буде дуже тривалою, її наслідки будуть проявлятися протягом багатьох років. Кожен п'ятий (22%) відзначає, що "зараз важко сказати, як довго вона триватиме і наскільки глибокою виявиться".

Соціологи також попросили росіян оцінити, на скільки відсотків у середньому зросли ціни на товари і послуги, які купує їхня сім'я, порівняно з цінами за аналогічний період минулого року. Більшість респондентів відзначили значне підвищення цін: за словами 35% росіян, ціни зросли на 15-30%, ще третина (33%) оцінила зростання на 30-50%, а 15% сказали про зростання на 50-100%.

Між тим відносна більшість росіян, в чиїх сім'ях є працюючі, не очікують затримок заробітної плати (49%), її зменшення або урізування (40%), скорочення кадрів, звільнення (44%).

Не виключають затримок виплат протягом найближчих тижнів, місяців 24% росіян. Про те, що їхню зарплату може бути урізано в найближчі тижні, місяці сказали 27%. А стосовно можливості звільнення, 28% вважають, що це може статися в найближчі тижні, місяці.

Вже мають затримки виплат 17% респондентів, їх зменшення - 23%, було звільнено - 14% учасників опитування, проведеного 26-29 серпня серед 1600 осіб у 137 населених пунктах 48 регіонів РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА