11:33 08.09.2016

Лещенко наполягає на легальності своїх доходів для купівлі квартири

2 хв читати
Лещенко наполягає на легальності своїх доходів для купівлі квартири

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко наполягає на легальності своїх доходів, яких достатньо для погашення позики на купівлю квартири в Києві.

"Це зарплата депутата, це дохід від журналістської діяльності в журналі "Новий час" - я є координатором журналістських розслідувань у цьому журналі, і це дохід від публікацій за кордоном. Це дохід від викладання в Українському католицькому університеті, і це дохід від проекту посольства Нідерландів. На сьогодні за підсумками 9 місяців я згадав такі джерела доходів. Плюс ще дохід від продажу книжок. Це виходить 6 джерел доходів... Але якщо по місяцю – це треба взяти виписки з банку – але я думаю, там достатня сума. Вона може вимірюватися до 50 тис грн на місяць", - сказав С. Лещенко у кулуарах парламенту в четвер у Києві, відповідаючи на заитання журналістів про те, як він повертатиме позику на купівлю квартири в Києві.

Він зазначив, що його відносини з музикантом Анастасією Топольською передбачають спільне проживання і спільне майбутнє: "У нас спільне майно і чітка домовленість, як буде погашатися заборгованість".

"Це позика на 10 років. Ця квартира буде оформлена спільно з моєю майбутньою дружиною, яка матиме відповідний дохід з виступів", - заявив він, наголосивши, що ця квартира з'явиться в декларації 2016 рік, що заповнюється до 1 квітня 2017 року.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня, ЗМІ повідомили, що нардеп С. Лещенко придбав у центрі Києва квартиру площею 192 кв. м, що викликало великий суспільний резонанс.

Сам депутат спочатку пояснив, що купив квартиру на свої заощадження в період роботи в "Українській правді", кошти Анастасії Топольської, з якою він зустрічається, а також гроші, узяті в борг у керівника "УП" Олени Притули.

Пізніше він заявив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу чи далекого родича, хоча йому радили такий крок.

"Квартира оформлена на мене, а Настя буде її співвласницею після завершення процедури розлучення. У декларації за 2016 рік все це буде відображено", – написав він у Facebook.

Між тим, у фракції "Народний фронт" очікують від НАБУ якнайшвидшого вирішення, є ознаки корупційного правопорушення та підстави для притягнення до кримінальної відповідальності у зв'язку з купівлею С. Лещенком квартири в Києві.

С. Лещенко пізніше попросив НАБУ і НАПК здійснити відповідну перевірку, на час якої він складе повноваження члена правління партії "Демократичний альянс". Таке рішення депутата підтримало правління партії "ДемАльянс".

Заступник генпрокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив Національному антикорупційному бюро перевірити інформацію щодо придбання квартири С. Лещенка, до 16 вересня повідомити про результати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА