15:43 07.09.2016

НАБУ проаналізує і надасть оцінку придбанню нардепом Лещенком квартири у Києві

2 хв читати
НАБУ проаналізує і надасть оцінку придбанню нардепом Лещенком квартири у Києві

Заступник генпрокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив Національному антикорупційному бюро перевірити інформацію щодо придбання квартири народним депутатом Сергієм Лещенком (фракція "Блок Петра Порошенка") і до 16 вересня повідомити про результати.

"Доручив НАБ України перевірити інформацію, викладену в засобах масової інформації щодо законності придбання у власність народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири в Києві. У разі встановлення ознак злочину, антикорупційні органи вживатимуть усіх передбачених законом заходів для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності", - написав Н.Холодницький на сторінці у Facebook.

Він також виклав фотокопію відповідного звернення на ім'я директора НАБУ Артема Ситника. У документі зазначено, що про результати перевірки та вжиті заходи необхідно проінформувати САП до 16 вересня.

У свою чергу, НАБУ наголошує, що це завдання швидше Національного агентства з питань запобігання корупції, однак через нещодавній запуск роботи НАПК у НАБУ погодилися розібратися в історії з придбанням квартири С. Лещенком.

"Питання моніторингу способу життя осіб, уповноважених на виконання функцій держави, належать швидше до компетенції Агентства з питань запобігання корупції, ніж Антикорупційного бюро. Втім, враховуючи, що потужності НАПК ще формуються, значний суспільний резонанс, а також на підставі звернень антикорупційного прокурора Назара Холодницького і самого народного депутата Сергія Лещенка НАБУ проаналізує і надасть відповідної оцінки нещодавній операції з придбання паном Лещенком у власність нерухомості. Про результати перевірки буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні НАБУ на сторінці у Facebook.

Як повідомляли ЗМІ, нардеп С. Лещенко придбав у центрі Києва площею 192 кв. м.

Сам С. Лещенко спочатку пояснив, що купив квартиру на свої заощадження в період роботи в "Українській правді", кошти Анастасії Топольської, з якою він зустрічається, а також гроші, узяті в борг у керівника "УП" Олени Притули.

Пізніше він заявив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу чи далекого родича, хоча йому радили такий крок.

"Квартира оформлена на мене, а Настя буде її співвласницею після завершення процедури розлучення. У декларації за 2016 рік все це буде відображено", – написав він у Facebook.

Між тим, у фракції "Народний фронт" очікують від НАБУ якнайшвидшого вирішення, є ознаки корупційного правопорушення та підстави для притягнення до кримінальної відповідальності у зв'язку з купівлею С. Лещенком квартири в Києві.

С. Лещенко пізніше попросив НАБУ і НАПК здійснити відповідну перевірку, на час якої він складе повноваження члена правління партії "Демократичний альянс". Таке рішення депутата підтримало правління партії "ДемАльянс".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА