13:47 02.09.2016

Обидві сторони конфлікту на Донбасі надалі розміщують техніку та підрозділи і всередині цивільних об'єктів

2 хв читати
Обидві сторони конфлікту на Донбасі надалі розміщують техніку та підрозділи і всередині цивільних об'єктів

Обидві сторони конфлікту на сході України надалі розміщують військову техніку та свої підрозділи у безпосередній близькості до об'єктів цивільної інфраструктури, зазначає перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуг.

"Імовірність загибелі або поранення цивільного населення збільшується через дії обох сторін, які продовжують у порушення встановлених міжнародних правил розміщувати військову техніку, а також особовий склад у безпосередній близькості або всередині об'єктів цивільної інфраструктури", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

А.Гуг повідомив, що 25 серпня спостерігачі місії зафіксували військову базу, розташовану на відстані близько 120 метрів від школи в підконтрольній уряду України Комишувасі Луганської області. 28 серпня вони бачили два озброєні підрозділи, розташовані поблизу школи в підконтрольному "ДНР" Самійлові.

Він зазначив, що під час будь-якого воєнного конфлікту завжди виникає багато плутанини і суперечливої інформації. "У багатьох випадках це робиться спеціально. Брехня і напівправда, а також інсинуації є частиною арсеналу, який використовують залучені сторони. Дезінформація стає зброєю, яку використовують сторони. Коли об'єктивні факти встановлює цивільна спостережна місія, яка дотримується принципу безсторонності", - заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ.

А.Гуг наголосив, що є факти, які чітко свідчать, що сторони надалі не дотримуються досягнутих домовленостей. "Коли ці факти є безперечними доказами відсутності відведення забороненого озброєння, коли ці факти свідчать про те, що триває застосування цього озброєння і часто воно спрямовується в житлові райони, то використовується досить давня тактика: коли повідомлення створюють певні незручності для сторони конфлікту - атакуйте автора цих повідомлень", - сказав він.

Він навів приклад, коли минулого тижня "представник вищого представництва "ДНР" заявив, що СММ ОБСЄ начебто не зафіксувала порушення режиму припинення вогню в підконтрольній "ДНР" Ясинуватій. "Ця його безпідставна заява є однією з багатьох, які натякають на те, що СММ не виконує своєї роботи, але факти говорять самі за себе. Будь-хто, хто читає наші звіти, може побачити це", - заявив А.Гуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА