17:39 25.08.2016

Nord Stream-2 викликає тривогу через ризик надмірної залежності ЄС від постачання газу з РФ - Байден

1 хв читати
Nord Stream-2 викликає тривогу через ризик надмірної залежності ЄС від постачання газу з РФ - Байден

Будівництво газопроводу Nord Stream-2 було б поганою ідеєю з точки зору Європи, заявив віце-президент США Джо Байден у Стокгольмі в четвер.

За його словами, проект Nord Stream-2 викликає тривогу через потенційну надмірну залежність Європи від російського постачання газу.

Європа, переконаний він, потребує диференціації постачання енергоресурсів, при цьому жодна держава не повинна користуватися енергоресурсами для чинення тиску.

Nord Stream-2 передбачає спорудження 3-ї та 4-ї ниток газопроводу через Балтику з Росії до ФРН, у результаті чого загальна потужність маршруту зросте до 110 млрд куб. м на рік.

Партнери за проектом Nord Stream-2 - ПАТ "Газпром", Uniper Global Commodities SE, Engie SA, OMV Nord Stream II Holding AG, Shell Exploration and Production (LXXI) B.V. та Wintershall Nederland B.V. - у грудні 2015 року подали заявку регуляторам ФРН і Польщі на створення СП, яке мало займатися будівництвом газопроводу.

Німецький регулятор погодив її за 18 днів. Польща взяла додатковий час на розгляд заявки, направляла додаткові запити заявникам, а наприкінці липня випустила офіційну заяву про заперечення.

Партнери за проектом у серпні представили відповідь на заперечення польського регулятора та відкликали заявку на створення СП. Тепер "кожен із заявників самостійно шукатиме можливості вкладу в проект", йшлося в прес-релізі партнерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА