17:45 19.08.2016

Генпрокуратура відмовила екс-президенту Януковичу в очній ставці

2 хв читати
Генпрокуратура відмовила екс-президенту Януковичу в очній ставці

Генеральна прокуратура України відмовила екс-президенту України Віктору Януковичу у проведенні очної ставки з представниками чинної влади, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в органах прокуратури.

За словами співрозмовника агентства, згідно з українським законодавством, для проведення очної ставки треба бути допитаним раніше, а В.Янукович уникає цього.

"Ставка проводиться для усунення суперечностей у свідченнях. А свідчень немає", - зазначило джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Таким чином, як зазначив співрозмовник, в п'ятницю представникам В.Януковича було відмовлено в клопотанні про проведення очної ставки.

Як повідомлялося, 17 серпня адвокат колишнього президента України В.Януковича Віталій Сердюк направив в Генеральну прокуратуру України клопотання про проведення процесуальних дій, зокрема про проведення допиту президента Петра Порошенка та інших представників влади в присутності В.Януковича (в режимі відеоконференції).

18 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підтримує проведення очної ставки з колишнім президентом країни Віктором Януковичем, однак зазначив, що це має статися на території України.

"Бажання Януковича дати свідчення й піти на так звану "очну ставку" я глибоко підтримую і з задоволенням особисто організую йому це на території столиці України. Щойно Янукович набереться сміливості відповісти за все скоєне перед українським народом, у нього буде і очна ставка, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок", - заявив Ю.Луценко на спільному брифінгу з директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА