10:14 19.08.2016

НАБУ оприлюднила фотокопії сторінок "чорної бухгалтерії" ПР, в яких згадується голова передвиборного штабу Трампа

3 хв читати
НАБУ оприлюднила фотокопії сторінок "чорної бухгалтерії" ПР, в яких згадується голова передвиборного штабу Трампа

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) оприлюднили фотокопії 19 сторінок "чорної бухгалтерії" Партії регіонів (документів, переданих у Бюро екс-першим заступником глави СБУ Віктором Трепаком), в яких згадується колишній радник екс-президента України Віктора Януковича Пол Манафорт.

"Щоб зняти спекуляції навколо цієї теми, додаємо фрагменти 22 записів, зроблених на 19 різних аркушах", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті НАБУ в четвер увечері, до якого додаються відповідні матеріали.

При цьому в прес-служби НАБУ наголосили: "Наявність прізвища П.Манафорта у "списках" не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже в графі одержувачів містяться підписи інших осіб. Досудове розслідування в цьому провадженні триває", - йдеться в повідомленні.

П.Манафорт нині є керівником передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Раніше в матеріалі The New York Times із посиланням на НАБУ йшлося, що "рукописні бухгалтерські книги засвідчують $12,7 млн прихованих грошових виплат, призначених для пана Манафорта від проросійської політичної партії Януковича з 2007 по 2012 рік".

У виданні також зазначають, що ім'я П.Манафорта 22 рази фігурує в так званій чорній касі, в якій містяться дані про корупційну діяльність Партії регіонів за п’ять років. При цьому мета виплат чітко не вказана. Також зазначено, що ці витрати, зафіксовані в рукописних записах, не можна звірити з банківськими записами, а також підписи реципієнтів ще не було перевірено.

У свою чергу адвокат голови передвиборного штабу Д.Трампа заявив виданню, що П.Манафорт не отримував "ніяких подібних грошових виплат".

15 серпня агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАБУ підтвердили, що в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів серед інших значиться П.Манафорт. "Згідно зі списками, на витрати, пов'язані з цією особою, починаючи з 20.11.2007 року було виділено загалом понад $12,7 млн. Останній запис у "книзі" щодо П.Манафорта датується 5.10.2012 р.", - сказали в прес-службі.

Пізніше директор НАБУ Артем Ситник, говорячи про цю ситуацію, зазначив, що наявність у списку прізвища не означає, що він дійсно отримував ці гроші, оскільки "там стоять три підписи інших осіб, і не конкретизовано, на які цілі витрачено ці кошти, з якою метою видавалися".

Того самого дня, 15 серпня, голова штабу кандидата в президенти від демократів Гіларі Клінтон Роббі Мук заявив, що всі працівники виборчого штабу Д.Трампа мають розкрити інформацію про свої зв'язки з Росією. "Дональд Трамп зобов'язаний розкрити зв'язки з російськими або прокремлівськими організаціями голови свого штабу Пола Манафорта, а також усіх інших працівників штабу і радників", - наводить слова Р.Мука "Бі-Бі-Сі".

Він наголосив, що штаб республіканців має відзвітувати, зокрема, про те, чи працюють працівники на такі організації нині та чи отримують від них гроші".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА