18:12 11.08.2016

Апеляційний суд полегшив запобіжний захід для екс-чиновника НБУ Яковлева

3 хв читати
Апеляційний суд полегшив запобіжний захід для екс-чиновника НБУ Яковлева

Апеляційний суд Києва під час розгляду апеляційної скарги з боку колишнього директора гендепартамента банківського нагляду Національного банку України (НБУ) Романа Яковлева 11 серпня вирішив обрати йому запобіжний захід у вигляді внесення застави в розмірі 1,5 млн грн, скасувавши обраний раніше запобіжний захід у вигляді 60 діб ув'язнення або 10 млн грн застави.

Як повідомляється на сторінці суду в Facebook, після розгляду апеляційної скарги прийнято рішення скасувати ухвалу Голосіївського райсуду від 14 липня 2016 року, що визначило Р.Яковлеву запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю застави в розмірі 10 млн грн, а клопотання Генпрокуратури задовольнити частково: обрати запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн.

Повний текст ухвали буде оголошено 17 серпня.

Як повідомлялося, Голосіївський райсуд Києва 14 липня 2016 року обрав запобіжний захід двом екс-чиновникам Нацбанку України: колишньому заступнику голови НБУ Олексію Ткаченку і колишньому директору гендепартамента банківського нагляду Р.Яковлеву у вигляді арешту з правом внесення застави.

Згідно з рішенням суду, для О.Ткаченка обрано запобіжний захід у вигляді 60 діб ув'язнення або 20 млн грн застави, для Р.Яковлева - 60 діб ув'язнення або 10 млн грн застави.

"Суд задовольнив клопотання Головної військової прокуратури і обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом колишнім високопоставленим чиновникам Національного банку України, затриманим напередодні за вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (участь у злочинній організації і злочинах, вчинюваних такою організацією), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України", - повідомила прес-служба Генпрокуратури.

О.Ткаченко і Р.Яковлев були затримані напередодні і повідомлені про підозру за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як зазначається в довідці Головної військової прокуратури, йдеться про незаконне присвоєння ними коштів НБУ в розмірі 787 млн 396 тис. 148 грн, наданими ПАТ "Реал банк" у вигляді стабілізаційного кредиту. У документі також вказується, що при цьому О.Ткаченко і Р.Яковлев діяли "в складі злочинної організації" з бізнесменом Сергієм Курченком, екс-главою НБУ Ігорем Соркіним і екс-головою правління Реал Банку Володимиром Агафоновим.

О.Ткаченко і Р.Яковлев були звільнені з займаних посад главою НБУ Степаном Кубівим в березні 2014 року.

На початку вересня 2015 року Генпрокуратура України направила до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою І.Соркіну і В.Агафонову у зв'язку з обвинуваченням їх у посадових злочинах; вони були оголошені в розшук. "Зазначені особи підозрюються в участі протягом 2013-2014 рр. за попередньою змовою з групою осіб у створеній С.Курченком злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів... Зокрема, в заволодінні шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем чужим майном, коштами Національного банку України на загальну суму майже 800 млн грн", - заявили в Генпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА