20:37 13.07.2016

В антикорупційному комітеті ВР назвали відновлення на посаді прокурора АТО Кулика абсурдом

2 хв читати

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції вважає абсурдом рішення Апеляційного суду Києва про відновлення на посаді військового прокурора АТО Костянтина Кулика та вбачає загрози подібним розслідуванням у зв'язку із саботажем із боку суддів.

"Якщо військовий прокурор, ключовий прокурор у зоні АТО, не може тиснути на свідків, то хто тоді може тиснути на слідство? Якщо він не може тиснути на підлеглих, то хто тоді може? Ясно, що це абсурдне рішення суду, але інформація така", - сказав голова комітету Єгор Соболєв на засіданні в середу.

Водночас він повідомив присутнім на засіданні комітету народним депутатам, що в середу Апеляційний суд Києва скасував попереднє рішення суду про відсторонення від роботи К.Кулика. "Це найбільша загроза - що всі справи Антикорупційного бюро знищуватимуться в судах. Це велике питання - як подолати цей саботаж суддів", - сказав Є.Соболєв.

Як повідомлялося, 13 липня колегія суддів Апеляційного суду м. Києва скасувала постанову слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва про відсторонення К.Кулика від посади військового прокурора АТО терміном на два місяці на час слідства.

25 грудня 2016 року розпочато кримінальне провадження стосовно військового прокурора сил АТО К.Кулика за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК (незаконне збагачення).

Як повідомив заступник керівника САП М.Грищук, К.Кулик протягом п’яти років заробив суму коштів, яка набагато менше за витрачену суму на придбання майна.

29 червня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук за місцем проживання військового прокурора сил АТО К.Кулика.

У п'ятницю, 1 липня, детективи НАБУ встановили фактичне місцезнаходження військового прокурора сил АТО К.Кулика та вручили останньому погоджені зі САП копії клопотань із матеріалами про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відстороення від обійманої посади.

4 липня Солом’янський райсуд м. Києва відсторонив від виконання посадових повноважень військового прокурора антитерористичної операції К.Кулика на два місяці. Увечері того самого дня суд обрав особисте зобов'язання як запобіжний захід для К.Кулика. Таким чином, він зобов'язаний не виїжджати за межі м. Києва без повідомлення слідчим.

Перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України (САП) Максим Грищук заявив, що відновлення судом К.Кулика на посаді військового прокурора АТО не спростовує висунутої йому підозри за статтею "незаконне збагачення" та є одним із проміжних судових рішень.

Як повідомляє прес-служба САП, на засіданні Апеляційного суду м. Києва голова колегії суддів Єфімова О.І. не оголосила мотивів, з яких суд прийняв рішення про відновлення К.Кулика на посаді, зачитавши лише резолютивну частину рішення суддів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА