16:35 13.07.2016

Жителі Одещини вимагали біля ВР та Кабміну ремонту траси Одеса-Рені

2 хв читати
Жителі Одещини вимагали біля ВР та Кабміну ремонту траси Одеса-Рені

Жителі південних районів Одеської області вимагають від парламенту та уряду значно прискорити реконструкцію автомобільної траси міжнародного значення Одеса-Рені.

Як повідомляє прес-служба партії "Наш край", в акції, що відбулася за ініціативою політсили біля стін Верховної Ради та Кабміну в середу, взяли участь кілька сотень жителів Арцизького, Болградського, Ренійського, Саратського і Тарутинського районів Одеської області.

Учасники акції звернулися до уряду та Верховної Ради з вимогою невідкладного проведення капітального ремонту та реконструкції міжнародної автомобільної дороги М-15 Одеса-Рені та приведення її у відповідність із міжнародними стандартами і технічними нормами.

За словами співголови партії "Наш край" Антона Кіссе, весь транспорт, який заїжджає до Одеської області, має об'їжджати Бессарабію через відсутність нормальної дороги. "Для того щоб повністю закінчити ремонт, необхідно заасфальтувати ще понад 100 кілометрів дороги. Ми вже досягли того, що дорогу Одеса-Рені було внесено до переліку об'єктів, які ремонтуватимуть за бюджетні кошти. Але на сьогодні ремонт відбувається такими темпами, що завершення реконструкції треба чекати не менше ніж п'ять років", - зазначив він.

На думку учасників акції, траса Одеса-Рені - єдина автомобільна дорога, що сполучає південь України з країнами Європи, має стратегічне значення для соціально-економічного розвитку регіону.

"Але вантажопотоки йдуть в обхід України, скорочуються пасажирські перевезення, збільшуються показники ДТП із трагічними наслідками. Особливу тривогу викликає безпека дітей, які у зв'язку з реформуванням шкіл вимушено їздитимуть щодня до інших сіл бездоріжжям", - повідомив А.Кіссе.

Співголова "Нашого краю" наголосив, що на ремонт цієї траси необхідно щонайменше 1,5 млрд грн. "Під час робочої зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом ми домовилися про те, що віднині за ремонт нашої траси персонально відповідає віце-прем'єр Кістіон", - резюмував він.

Як відомо, міжнародну трасу Одеса-Рені побудовано в 50-60-ті роки ХХ століття, за майже 60 років експлуатації жодного разу її капітально не ремонтували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА